cukrászda

„Egy torta akkor jó, ha kiérzed a legmeghatározóbb ízt, ha...

Több mint hétéves az Egy csipet torta története, és ma már alig van olyan menyasszony az országban, aki ne hallott volna Horváth Alexandra letisztult, különleges tortáiról. A történet most új fejezetéhez érkezett, hiszen nemrég megnyitották Szalay utcai sütizőjüket, ahol a régi rajongók, épp úgy, mint az új vendégek, kedvükre válogathatnak a Sacher-torták, almás sütik, kókuszgolyók és citromos piték csodás kavalkádjából. Alexandrával és Bíró Leventével többek között arról beszélgettünk, tart-e még a desszert-rock’n’roll az életükben, hogy mik voltak gyerekkoruk kedvenc édességei, hogy kell új életet lehelni egy régi receptbe, és létezik-e még a vasárnapi cukrászdázás hagyománya.

Kormos Lili

8 déli-parti fagyizó, ahol nem tudnánk csak egy gombócot kérni

A nyári fagyizások talán vízparton a legélvezetesebbek: a strandtörölközőn heverészve, a gyönyörű kilátást figyelve, vagy a vízparti korzón, naplementében sétálva. A Balatonnál rengetegen készítenek és árulnak a hűsítő édességekből, de mi most a legkedvesebbeket gyűjtöttük össze, az északi part után a déli fertályról is.

Nosalty

11 fagyizó a Balaton északi partján, ahol csuda gombócok várnak

Nincsen nyár és szabadság fagyi nélkül: ilyenkor még a diéta is vakációzni megy, nem kell ellenállni a kísértésnek. A jégkrémekkel és csavaros fagyikkal ellentétben mi a hagyományos változatokra szavazunk, akár tejes, akár sorbet, a gombócok és lapátos kenések világába kalauzolunk most, a magyar tenger hegyes-völgyes oldalára.

Nosalty

50 év után bezárt Pest legendás retró cukrászdája

Volt Újlipótváros szívében, a Balzac és a Hollán Ernő utcák találkozásánál egy saroknyi kis cukrászda, ami az elmúlt több mint 50 évben ugyanazokkal a finomságokkal boldogította az oda betérőket. Sajnos többé már nem nyit ki az üzlet – viszlát, Fischer cukrázda!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!