130 éves cukrászda zárta be kapuit Budapesten

A lehetetlen magasságokban szárnyaló rezsiköltségek újabb áldozata ezúttal egy 130 éves múltra visszatekintő budapesti cukrászda.

Sajnos bezárta kapuit a fővárosi Hauer Cukrászda, köszönhetően a megnövekedett rezsiköltségeknek. A VIII. kerületi cukrászda saját Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú, elég szűkszavúan megfogalmazott hírt:

A Covid-járványt és az azt követő uborkaszezont megúszva sem lélegezhetnek fel a vendéglátóipari egységek – most az egekbe szökött rezsiköltségek nehezítik a megélhetést, a cukrászdák esetében pedig az alapanyagárak drasztikus emelkedése is rátesz még egy lapáttal. Ehhez társul a gyérebb turisztikai érdeklődés és az alapvetően elszegényedő lakosság, az eredmény pedig, hogy egyre több hely tönkremegy – öröm az ürömben, hogy a Hauer esetében a frissített hírek szerint csak átmeneti bezárásról van szó, írja az Index.

A Hauer Cukrászdát egyébként 1890-ben alapította Kazilek Nándor, akinek halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését. Gerbeaud Emil halála után Hauer Rezsőt a cukrász-ipartestület örökös díszelnökévé választotta. Termékei közül a Hauer-krémes volt a legsikeresebb, valamint az ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények. 


Még több aktualitás itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek