130 éves cukrászda zárta be kapuit Budapesten

A lehetetlen magasságokban szárnyaló rezsiköltségek újabb áldozata ezúttal egy 130 éves múltra visszatekintő budapesti cukrászda.

Sajnos bezárta kapuit a fővárosi Hauer Cukrászda, köszönhetően a megnövekedett rezsiköltségeknek. A VIII. kerületi cukrászda saját Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú, elég szűkszavúan megfogalmazott hírt:

A Covid-járványt és az azt követő uborkaszezont megúszva sem lélegezhetnek fel a vendéglátóipari egységek – most az egekbe szökött rezsiköltségek nehezítik a megélhetést, a cukrászdák esetében pedig az alapanyagárak drasztikus emelkedése is rátesz még egy lapáttal. Ehhez társul a gyérebb turisztikai érdeklődés és az alapvetően elszegényedő lakosság, az eredmény pedig, hogy egyre több hely tönkremegy – öröm az ürömben, hogy a Hauer esetében a frissített hírek szerint csak átmeneti bezárásról van szó, írja az Index.

A Hauer Cukrászdát egyébként 1890-ben alapította Kazilek Nándor, akinek halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését. Gerbeaud Emil halála után Hauer Rezsőt a cukrász-ipartestület örökös díszelnökévé választotta. Termékei közül a Hauer-krémes volt a legsikeresebb, valamint az ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények. 


Még több aktualitás itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...