Megkóstoltuk Budapest mámorítóan áfonyás desszertjét

Budapest desszertje idén a Sugar Design Cukrászda Revue névre keresztelt kreálmánya lett, nekünk pedig több sem kellett, megkóstoltuk.

Mostantól mindenki megkóstolhatja a nemrég Budapest desszertjének választott Revue-t, amit a Sugar Design Cukrászda főcukrásza, Vaslóczki Orsolya és csapata alkotott meg.

Megkóstoltuk a mámorítóan áfonyás Budapest dedesszertjét

Úgy döntöttünk, felkerekedünk, és magunk is megkóstoljuk a címet frissen elnyerő, 2023-as Budapest desszertjét, amiről eddig csupán azt tudtuk, hogy roppant vonzó a külleme, az ízéről pedig a következőket árulták el:

A sütemény feketeszezámos piskótát kapott, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke-mousse került belga étcsokoládés ganache-sal és ropogós krokantpralinéval.

Az üzletbe érve megnyugodtunk, hogy még nekünk is jut egy szelet a különleges süteményből. Az első falatok előtt megállapítottuk, hogy külsőleg valóban vonzó, elegáns sütiről van szó, az első meglepetés pedig rögvest az első falat után ért minket. A Revue egyáltalán nem túl édes, amilyennek a hosszas leírásból elképzeltük, sőt, mintha egy pillanatra azon is elgondolkodtunk volna, hogy lesznek olyan édesszájú vendégek, akiknek ez problémát jelenthet. Ízlelgetve a süteményt azonban talán az a legjobb kifejezés, hogy rétegről rétegre adja meg magát, a fanyar feketeribizli rögtön felüti fejét, ahogy a gazdag gyümölcsös ízt adó áfonya is,

majd az egész belesimul egy kellően kesernyés, étcsokoládés érzésbe, amiben persze ott a meglepetés, a ropogós praliné.

A feketeszezámos piskóta könnyed és légies, a tonkabab is „puhaságot” kölcsönöz az összhatásnak. Amivel az igazán édesre vágyókat lekenyerezik, az pedig a „hab a tortán” a kis macaron a tetején.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy az összes rétegből kerüljön a villánkra egy merítésből, így lesz komplex az ízélmény!

A sütemény 1200 Ft-ba került.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek