Így néz ki az ország első luxustortája – kép a cikkben

Már rendelhető Magyarország első luxustortája.

Magyarország első luxustortáját Palágyi Eszter séf és a Nour cukrászda közös tavalyi Dubaji Desszertvacsorája ihlette. A budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra olyan különleges íz élményt élt át az említett vacsorán, hogy mindenképpen át szerette volna adni ezt az egyedi aromát vendégeinek is – írja a Sokszínű vidék.

Íme, a luxustorta
Fotó: Facebook / Nour - Art of desserts

A La Truff’ torta fél évnyi folyamatos tökéletesítés után készült el, amiben a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozik. A különleges édesség március 23-tól már rendelhető a budaörsi Nour desszertben.

Az említett tavalyi desszertvacsorán már bemutatásra került egy hasonló ízvilágú desszert, ami akkor azonnal elnyerte a vendégek tetszését. Ezután kezdődött meg a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amit a hazai fogyasztók és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.

Az alkotók azt szeretnék, ha a luxustorta különleges ünnepek, kiemelt események és kerek évfordulók legszebb ajándéka lenne.

A La Truff’ torta fő alapanyaga a rendkívül egyedi aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, amiben szarvasgombás fehércsokoládé-ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses, fehércsokoládés ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek feketebársony-fújással és aranypelyhekkel díszítik.

Címlapfotó: Facebook / Nour - Art of desserts

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

4 gyakori ok, ami miatt kókadozhatnak a paradicsompalántáid

A paradicsom friss, nyárias ízével majdhogynem minden hobbikertész kertjében vagy éppen balkonján megtalálható. Hálás növény, hiszen viszonylag gyorsan megerősödik, és azután csakúgy ontja a piros kis labdákat. Na, de mi lehet a gond, ha hirtelen hervadásnak indul? Lássuk, milyen okok állhatnak a kókadozó paradicsompalánta hátterében!

Balogh Lilla

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!