Így néz ki az ország első luxustortája – kép a cikkben

Már rendelhető Magyarország első luxustortája.

Magyarország első luxustortáját Palágyi Eszter séf és a Nour cukrászda közös tavalyi Dubaji Desszertvacsorája ihlette. A budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra olyan különleges íz élményt élt át az említett vacsorán, hogy mindenképpen át szerette volna adni ezt az egyedi aromát vendégeinek is – írja a Sokszínű vidék.

Íme, a luxustorta
Fotó: Facebook / Nour - Art of desserts

A La Truff’ torta fél évnyi folyamatos tökéletesítés után készült el, amiben a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozik. A különleges édesség március 23-tól már rendelhető a budaörsi Nour desszertben.

Az említett tavalyi desszertvacsorán már bemutatásra került egy hasonló ízvilágú desszert, ami akkor azonnal elnyerte a vendégek tetszését. Ezután kezdődött meg a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amit a hazai fogyasztók és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.

Az alkotók azt szeretnék, ha a luxustorta különleges ünnepek, kiemelt események és kerek évfordulók legszebb ajándéka lenne.

A La Truff’ torta fő alapanyaga a rendkívül egyedi aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, amiben szarvasgombás fehércsokoládé-ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses, fehércsokoládés ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek feketebársony-fújással és aranypelyhekkel díszítik.

Címlapfotó: Facebook / Nour - Art of desserts

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...