Lassan a vidéki cukrászdákban is megszokottá válnak az 1 500 forintos sütiárak – írja a HelloVidék, amely Erdélyi Balázzsal, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökével beszélgetett a hazai cukrászdák nehéz helyzetéről.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/yH/uB/7jh5Cg29Z6VsOxJ7aH2joUAZahYjG49RUjbrozBO.jpg?p=lqip-16%3A9&s=ea873df89a6e3e5eb0273a5a8c266b5a)
A vendéglátósok igazán nehéz éveken vannak túl, amit az is jól jelez, hogy 2019 és 2023 között több mint 10 százalékuk végleg bezárta kapuit.
A cukrászdák közül is sokan lehúzták a rolót, akik pedig kitartottak, azoknak a növekvő infláció okozott nehézséget, emiatt már vidéken is kénytelenek 1 500 forint körüli árakon adni egy-egy szelet süteményt.
Tovább nehezíti a cukrászdák helyzetét, hogy a szakmai szervezetek lobbizása ellenére július elsejétől kötelezővé vált számukra is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTKA) felé történő adatszolgáltatás, amely újabb adminisztrációs kihívást jelent.
Még több friss hír: