Már a vidéki cukrászdákban is elképesztő árak vannak

Egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy már a vidéki cukrászdákban is 1500-2000 forintot kérnek el egy-egy szelet süteményért.

Lassan a vidéki cukrászdákban is megszokottá válnak az 1 500 forintos sütiárak – írja a HelloVidék, amely Erdélyi Balázzsal, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökével beszélgetett a hazai cukrászdák nehéz helyzetéről.

Már a vidéki cukrászdákban is elképesztő árak vannak

A vendéglátósok igazán nehéz éveken vannak túl, amit az is jól jelez, hogy 2019 és 2023 között több mint 10 százalékuk végleg bezárta kapuit.

A cukrászdák közül is sokan lehúzták a rolót, akik pedig kitartottak, azoknak a növekvő infláció okozott nehézséget, emiatt már vidéken is kénytelenek 1 500 forint körüli árakon adni egy-egy szelet süteményt.

Tovább nehezíti a cukrászdák helyzetét, hogy a szakmai szervezetek lobbizása ellenére július elsejétől kötelezővé vált számukra is a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTKA) felé történő adatszolgáltatás, amely újabb adminisztrációs kihívást jelent.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek