6 islerlelőhely Gödöllőtől-Pécsig, ahol mesteri korongok várnak

Linzeres vagy isleres vagy? Hangzik el gyakran a kérdés a cukrászpult mellett. Mi most az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat és a csokoládéval bevont omlós tésztás sütihez adunk néhány tuti tippet. Ezúttal nem a készítéséről mesélünk, hanem megsúgjuk a biztos lelőhelyek listáját.

Egyes források szerint 1849-ben készítették az első islert Bad Ischl városában, Ferenc József tiszteletére, a lassan 200 éves Zauner nevű cukrászdában. Viszont él a köztudatban egy kevésbé romantikus eredettörténet is, miszerint az ‘50-es években került először desszertes tányérra az isler: az említett Zaunerben egy Richard Kurth nevű cukrász találta ki az imádott sütit, persze egy világkiállítás miatt (ismerős lehet a koncepció akár a somlói galuska kapcsán is!). Mindegy, hogy melyik sztorinak hiszünk, a lekvárral tapasztott, csokival öntött linzerkorongok ezekben a cukrászdákban mindig szuperek!

Nézd meg galériánkban a szuper islerlelőhelyeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj, készülődj a karácsonyra ezekkel a cikkekkel:

Címlapról ajánljuk

További cikkek