balaton

10 közönségkedvenc, amit meg KELL kóstolnod idén a Balatonon

Örömteli, hogy a Balaton gasztronómiája ma már ott tart, hogy nemhogy vadászni kell az értékelhető éttermeket, de már parázs viták bontakozhatnak ki, hogy egy adott hely vonzáskörzetében egy igazán jó pizzabárt, felturbózott strandbüfét vagy gourmet éttermet válasszunk. Vita helyett íme 10 vitathatatlanul jó étel a Balaton körül.

Nosalty

8 déli-parti fagyizó, ahol nem tudnánk csak egy gombócot kérni

A nyári fagyizások talán vízparton a legélvezetesebbek: a strandtörölközőn heverészve, a gyönyörű kilátást figyelve, vagy a vízparti korzón, naplementében sétálva. A Balatonnál rengetegen készítenek és árulnak a hűsítő édességekből, de mi most a legkedvesebbeket gyűjtöttük össze, az északi part után a déli fertályról is.

Nosalty

11 fagyizó a Balaton északi partján, ahol csuda gombócok várnak

Nincsen nyár és szabadság fagyi nélkül: ilyenkor még a diéta is vakációzni megy, nem kell ellenállni a kísértésnek. A jégkrémekkel és csavaros fagyikkal ellentétben mi a hagyományos változatokra szavazunk, akár tejes, akár sorbet, a gombócok és lapátos kenések világába kalauzolunk most, a magyar tenger hegyes-völgyes oldalára.

Nosalty

5 megbízható strandbüfé és kisbisztró a Balaton déli partjáról

Múlt hét folyamán a Balaton északi parti büféit és kisbisztróit szemléztük, most itt az idő, hogy délre induljunk, és feltérképezzük, mi a helyzet ezen a fertályon. Igaz, a szemközti, dimbes-dombos parton egészen másféle a választék, és a mai napig sok új hely debütál, de a nagyobb és legnépszerűbb strandok még mindig Somogy megyéhez tartoznak. De mit együnk errefelé?

Nosalty

10 megbízható strandbüfé és kisbisztró a Balaton északi partjáról

„Jaj, úgy élvezem én a…” – pláne akkor, ha kellemes a víz, süt a nap, és ha nem is Bambi, de hűsítő szörpök, fröccsök és ízletes, minőségibb harapnivaló kapható. Utóbbi nehéz műfaj, pláne, ha túllépnénk a fritőzös krumpli és a sokadjára újramelegített palacsinta kombóján, de a Balaton mindkét partján vannak azért üdítő kivételek. Most az északi strandokat vizsgáltuk.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.