balaton

Balaton Wine & Gourmet – itt a veszprémi gasztroünnep teljes...

A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői várják szeptember 29. és október 2. között Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet látogatóit. A kiállítók mellett a négy nap során összesen mintegy félszáz izgalmas program: Michelin-csillagos séfek és japán mesterszakács élményétkezései, bor, sake, whiskey, cava és jerez mesterkurzusok és vezetett kóstolók, borszakmai élménysátor, nagyszínpadi étel- és italbemutatók, valamint többek között a két vendégország, Japán és Spanyolország kulturális és kulináris programjai, kimono-show, taiko dobkoncert, flamenco előadás, paella- és sushishow.

Hirdetés

A zalai vendéglő, ami lesöpörte a fatányérosokat – legyen ilyen...

Különös együttállásból teljes újjászületés, avagy így talált egymásra a tisztességes munkájukról és kiváló kenyereikről híres zalai pék és az ambiciózus szakács. Közös gondolkodásuk és munkájuk gyümölcse Zala (régi-)új vendéglője, ahol idén nyáron egy nagyon izgalmas új korszak vette kezdetét. Irány a Keszthelyi-fennsík.

Nosalty

„Az a fajta attitűd, ami most a vendéglátást övezi, a...

Közel húszéves a Kővirág-Étel, ital, ágy története, ami egyfelől közönségkedvenc hely Köveskálban, másfelől pedig családi vállalkozás Zakar Katáék számára, annak minden szépségével és fájdalmával. Egy kicsit borongós hétfő délelőttön, amikor Kata szavaival élve megnyugszik a táj a hétvégi zsongás után, vendéglátásról, vendégekről, örömökről és nehézségekről beszélgettünk.

Nosalty

Már lehet nevezni a kedvenceket az Év Strandétele versenyre

Az előző években is nagy érdeklődést keltő Év Strandétele verseny 2022-ben is visszatér, hogy kiderítse, vajon melyik strandos fogás az idei nagy kedvenc. Mindig nagyon izgalmas nevezések érkeznek, így kapott már díjazást Répa-dog, Harcsa&Krumpli és kovászos uborka leves is. Vajon ebben az évben mi kerül a dobogóra?

Nosalty

Van-e új a nap alatt? 6 izgalmas új étterem a...

A balatoni gasztronómia évről évre egyre színesebb képet mutat. Míg minden szezonban nagy port kavarnak az aktuális szállás-, strandbelépő- és lángosárak, nem telik el év figyelemreméltó új helyek bejelentkezése nélkül. Hat új hely hat különböző stílusban, avagy csúcsgrill, Bíró Lajos-féle óriási rántott hús és kultúrbüfé a Balaton körül.

Nosalty

Bárhol elhozzák a balatoni nyárérzést a Tihany új szendvicskrémei

Ha azt a szót halljuk, Tihany, valószínűleg eszünkbe jut a Balatonba nyúló gyönyörű félsziget és annak mesés települése, valamint a lágy és karakteres camembert. Nem véletlen ez, hiszen a Tihany márkájú sajtok évek óta magas minőséget képviselnek a boltokban, szeretjük őket hazavinni reggelire, ebédre, vacsorára. Most pedig egy újabb finomságot is leemelhetünk majd a polcokról: a légiesen könnyű, istenien gazdag Tihany Friss szendvicskrémeket, amelyekkel bárhol a Balaton partján érezhetjük magunkat.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek