Bezár a Balaton egyik kedvenc péksége
Márciusban végleg becsukja kapuit a Kővágóörsön található Andriska Pékbisztró.
NosaltyMárciusban végleg becsukja kapuit a Kővágóörsön található Andriska Pékbisztró.
NosaltyA két híresség valószínűleg a Balatonnál biciklizett, ahol megálltak egy hekkre, hogy erőt gyűjtsenek a túra további részéhez.
NosaltyKülönleges kóstolómenüvel, izgalmas beszélgetésekkel és zenei programokkal várja az érdeklődőket az augusztus 19-én startoló BALATORIUM Ökológiai x Kulturális Hét. A rendezvények célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a magyar tenger törékeny ökológiai rendszerére, élővilágára, illetve az azt körülvevő problémákra.
NosaltyA régi balatoni nyaralások sosem voltak teljesek a főtt kukorica, a lángos és a sült hekk nélkül. Sőt, ezek a fogások ugyanúgy hozzátartoztak a vakációhoz, mint a SZOT üdülők, az NDK turisták, vagy az úttörőtáborok.
NosaltyÖrömteli, hogy a Balaton gasztronómiája ma már ott tart, hogy nemhogy vadászni kell az értékelhető éttermeket, de már parázs viták bontakozhatnak ki, hogy egy adott hely vonzáskörzetében egy igazán jó pizzabárt, felturbózott strandbüfét vagy gourmet éttermet válasszunk. Vita helyett íme 10 vitathatatlanul jó étel a Balaton körül.
NosaltyIdén 30-40%-kal kevesebb vendég fordulhat meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének adatai szerint a Balatonon.
NosaltyA nyári fagyizások talán vízparton a legélvezetesebbek: a strandtörölközőn heverészve, a gyönyörű kilátást figyelve, vagy a vízparti korzón, naplementében sétálva. A Balatonnál rengetegen készítenek és árulnak a hűsítő édességekből, de mi most a legkedvesebbeket gyűjtöttük össze, az északi part után a déli fertályról is.
NosaltyNincsen nyár és szabadság fagyi nélkül: ilyenkor még a diéta is vakációzni megy, nem kell ellenállni a kísértésnek. A jégkrémekkel és csavaros fagyikkal ellentétben mi a hagyományos változatokra szavazunk, akár tejes, akár sorbet, a gombócok és lapátos kenések világába kalauzolunk most, a magyar tenger hegyes-völgyes oldalára.
NosaltyAz idei évben 20-30 százalékos áremeléssel indult a szezon a balatoni éttermekben.
NosaltyMúlt hét folyamán a Balaton északi parti büféit és kisbisztróit szemléztük, most itt az idő, hogy délre induljunk, és feltérképezzük, mi a helyzet ezen a fertályon. Igaz, a szemközti, dimbes-dombos parton egészen másféle a választék, és a mai napig sok új hely debütál, de a nagyobb és legnépszerűbb strandok még mindig Somogy megyéhez tartoznak. De mit együnk errefelé?
Nosalty„Jaj, úgy élvezem én a…” – pláne akkor, ha kellemes a víz, süt a nap, és ha nem is Bambi, de hűsítő szörpök, fröccsök és ízletes, minőségibb harapnivaló kapható. Utóbbi nehéz műfaj, pláne, ha túllépnénk a fritőzös krumpli és a sokadjára újramelegített palacsinta kombóján, de a Balaton mindkét partján vannak azért üdítő kivételek. Most az északi strandokat vizsgáltuk.
NosaltyVan olyan büfé, ahová már felvették a teljesen személyzetet, azonban akadnak olyan vendéglátóegységek, ahová napi 30 ezer forintért sem találnak szakácsot.
NosaltyIdén már kilencedik alkalommal hirdetik meg az Év Strandétele versenyt, szavazz és dönts te is!
NosaltyA díjazott fagyik között szerepel egy sajtos-tejfölös lángos ízű is!
NosaltyA szakértők szerint átlagosan legalább kétévente le kellene cserélnünk a párnáinkat a különböző allergének miatt. De mit csináljunk velük, ha letelt az idejük? Otthon Tippünk:
Szabó AnnaBizony imádjuk a hatalmas lombozattal megáldott szelídgesztenyefákat, de egy lila virágos fa mégis képes jobban kitűnni a sok zöld levelű társa közül. Ha te is szívesen gyönyörködnél lila szirmokban, akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbi fákat.
NosaltyEgyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!
NosaltyHelyes táplálkozással rengeteget tehetünk a vesénk egészségéért. Nézzük, melyek azok az ételek, amiket viszont kerülnünk kell.
A görögdinnye az egyik legkedveltebb gyümölcs, de vannak, akik jobb, ha módjával és óvatosan fogyasztják.
Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!