Bezár a Balaton egyik kedvenc péksége

Márciusban végleg becsukja kapuit a Kővágóörsön található Andriska Pékbisztró.

Török András és felesége, Major Zsófi 2020. augusztus 20-án nyitották meg az Andriska Pékbisztrót, mely Kővágóörsön található. A fővárosból vidékre költözött tulajdonospár egy régi pékség épületének adott így új életet. Az Andriska Pékbisztró ismert volt magas minőségű, sokszínű pékáruiról, a kovászos és vadkovászos kenyereiről és kalácsairól, de kávézóként és reggelizőhelyként is nagy népszerűségnek örvendett a hely.

Bár igazán népszerű volt az egész évben üzemelő vendéglátóhelyiség, a tulajdonos pár 2023. szeptember 4-én bizonytalan időre bezárta az üzletet. Bár mindenki várta az újranyitás dátumát, 2024. március 4-én mégis bejelentették, hogy ebben a formában nem nyit ki többé a Pékbisztró.

„Kedves Vendégeink, Barátaink! Pontosan öt éve, hogy először megláttuk a régi kővágóörsi "Friss Cipó" pékséget, amely akkor már 15 éve elhagyatottan állt. A vöröskő falak története, a 100 éves pékség múltja, a régi, poros szakajtók látványa azonnal magával ragadott minket. Egyetlen pillanat alatt döntöttük el, hogy folytatjuk a falu pék hagyományát, ami egyben összeért a mi álmunkkal is. Így indult el kővágóörsi életünk, és az Andriska Pékbisztró.

Amikor a nyári szezon végén úgy döntöttünk, tartunk egy kis szünetet, nem tudtuk, mennyi időt fog igénybe venni az újratervezés, amire egy ideje már készültünk. Mert az elmúlt évek alatt megéltünk rengeteg fontos tapasztalatot, nagyon jót és kevésbé jót, és mi magunk is sokat változtunk, tanultunk.

Ahogy az elmúlt hónapokban terveztünk, és közben szép lassan hátraléptünk attól, amit előtte éjjel-nappal csináltunk, elkezdtünk megélni új dolgokat. Becsukódott egy ajtó, és kinyílt egy új világ.

Mostanra meghoztuk azt a döntést, hogy itt és most, nem folytatjuk.

Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad.
Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton.

Fantasztikus, és meghatározó utazás volt!"

Kíváncsian várjuk, mivel rukkol majd elő a pár.

Címlapkép: Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek