Ilyen retró finomságokat ettünk a Balatonon a ’80-as években

A régi balatoni nyaralások sosem voltak teljesek a főtt kukorica, a lángos és a sült hekk nélkül. Sőt, ezek a fogások ugyanúgy hozzátartoztak a vakációhoz, mint a SZOT üdülők, az NDK turisták, vagy az úttörőtáborok.

Gyerekkorunk önfeledt balatoni nyaraira nemcsak azért gondolunk vissza jó szívvel, mert annyit játszhattunk, amennyit akartunk, hanem mert a strandon is olyan remekbe szabott ételeket ehettünk, amiket még ma is imádunk. Ezekből a felejthetetlen fogásokból válogattunk most nektek!

Címlapfotó: Fortepan


Még több érdekesség a Balatonról:

Címlapról ajánljuk

A korai zsenge zöldborsóból készült a késői tavasz legjobb pesztója

A jóidő apró, zsenge és zöld sztárja, a magyar konyha elengedhetetlen alapanyaga, a nosztalgikus nyári fejtegetések alanya. Reméljük, mindenki rájött, hogy melyik hüvelyesről van szó: igen, a zöldborsóról! Fogtuk az idei első friss termést, és nem megszokott módon pesztót készítettünk belőle. Bár az ötlet elsőre merésznek tűnhet, mégis muszáj lesz kipróbálnod otthon.

Kristyán Fanni