Nem csak a drágulás miatt nyaralnak kevesen idén a Balatonon

Idén 30-40%-kal kevesebb vendég fordulhat meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének adatai szerint a Balatonon.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint még mindig érzékelhető a Covid-hatás, ugyanis sokan csak mostanra lettek bátrabbak, hogy utazni induljanak – írja a Hellovidék. De más tényezők is befolyásolják azt, hogy kevesebben akarnak idén a Balatonnál nyaralni.

Nem a drágulás miatt nyaralnak kevesen idén a Balatonon

Nagyon visszaesett az idei forgalom

30-40%-kal is kevesebb vendég fordulhat meg a szövetség adatai szerint a Balatonon az idei szezonban. Továbbá hétköznap még kevesebben választják a magyar tengert.

Nincs nyaralás jó idő nélkül

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok magyar tervez görögországi, törökországi, horvátországi vagy spanyolországi nyaralást.

A felsorolt országok tengerpartjainál ugyanis nagyobb a valószínűsége a jó időnek, amely elengedhetetlen a nyaraláshoz

– emeli ki a cikk.

„Az, hogy a Balaton drága, relatív. Ha mégis így szemléljük, akkor nem azért van, mert a nyerészkedés a cél, hanem mert olyan szinten megemelkedtek a költségek, hogy nem lehet olcsóbban kínálni a szolgáltatásokat" – mondta Flesch Tamás.

Az elnök szerint, ha olcsóbban adnák a szolgáltatásokat, akkor az a jövedelmezőség rovására menne. Véleménye szerint a megoldás a minőségben, a jó színvonal nyújtásában rejlik, illetve ezzel lehet megszerezni és megtartani is a vendégeket.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.