Szarvashús

A szarvashús előkelő választás a magas gasztronómiát kedvelők számára, főleg, ha szeretik a vadhúsok jellegzetes, markáns ízét. A szarvashús alacsony zsírtartalma mellé kifejezetten magas fehérjetartalom társul.

Őzgerinc

Az őzgerinc a vadételek egyik legnemesebb alapanyaga. Ez a húsrész az őz hátsó részén található, és a bélszínhez hasonlóan rendkívül omlós, finom szerkezetű. Magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának köszönhetően a prémium kategóriás húsok közé sorolják.

Vaddisznókaraj

A vaddisznókaraj tulajdonképpen az állat háta, amely a gerincen és a bordákon fekszik. Az állat nyakhúsától (tarja) egészen a gerinc közepéig tart a zsírosabb hosszúkaraj, ami a kevésbé zsíros rövidkarajban folytatódik. Megvásárolhatjuk csontosan, illetve csont nélkül is, a tervezett felhasználási módtól függően.

Szarvascomb

A szarvascomb az állat hátsó lába, amely az egyik legnagyobb összefüggő húsos rész. A szarvascombra is igaz (ahogy a legtöbb vadon élő állatéra), hogy zsírtartalma alacsony, azonban kemény és izmos, ezért felhasználása előtt mindenképpen szükséges bepácolni, akár napokra is. A pácolás segít továbbá a szarvashús jellegzetes ízének és illatának enyhítésében is.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...