Viszlát, zsíros sütőablak – ezzel az olcsó és hétköznapi anyaggal tudod megtisztítani

Fejtörést okozhat, hogy a sütő zsíros ablakát mivel tisztíthatnád meg. Ahelyett azonban, hogy ablaktisztítóval vagy zsíroldóval próbálkoznál, vesd be a szódabikarbónát!

Vannak olyan pontok a lakásban, amelyek kitakarítását a végtelenségig tologatjuk. Ilyen a sütő is, hiszen nehezen elérhető, ráadásul a zsíros lerakódásokkal megküzdeni nem a legegyszerűbb. Szerencsére van egy olcsó, környezetbarát és könnyen elérhető anyag, amivel akár a zsíros tepsiket, akár a zsíros sütőd belsejét is megtisztíthatod. Ez nem más, mint a szódabikarbóna. Ha pedig rászántad magad, hogy felvedd a harcot a zsírral, akkor a sütő ablaka se maradjon ki!

És hogy miként használd a szódabikarbónát?

Egyáltalán nem nagy ördöngösség. Ne a sütéshez használt szódabikarbónával próbálkozz azonban, mert az kevés lesz, hanem csomagolásmentes boltban vegyél kimérősen vagy bioboltokban nagyobb kiszerelésűt. Ezután keverj össze 1 bögre szódabikarbónát negyed bögre vízzel, hogy egy pasztát kapj.

Viszlát, zsíros sütőablak – ezzel az olcsó és hétköznapi anyaggal tudod megtisztítani

Ezután egy dörzsivel vagy szivaccsal vidd fel a keveréket az üvegre, és hagyd hatni legalább 10 percig. Utána törölgesd le a pasztát, végül vízzel tisztítsd meg a felületet. Ha úgy látod, szükséges, kívülről is törölgesd át az üveget. Ha nagyon makacs lenne a zsírlerakódás, próbálkozhatsz mosószódával is, ami még erősebb zsíroldó hatással rendelkezik.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...