A szódabikarbóna csodálatos ereje

Számtalan csodaszerről írtunk már, amiket gyakorlatban is kipróbáltunk. A citrushéjjak mellett a szódabikarbóna is került már rivaldafénybe, a szerepkör azonban most más.

Most nem fogunk vele takarítani, és nem írunk litániákat arról, milyen remek hatással van például az emésztésre, ezeket ugyanis feltehetőleg már tudjuk. Nagyanyáink is használták, aztán feledésbe merült, napjainkban viszont reneszánszát éli.

Most a szépségápolásban betöltött szerepeit gyűjtöttük össze nektek:

Dezodor

Én nem hiszem, hogy valaha bevállalnám, de a szuper öko- és biomániások mindenképp tegyenek vele egy próbát!Keverjünk össze szódabikarbónát egy kevés vízzel, a kapott masszával pedig kenjük be a hónaljunkat. Illatmentes, nem hagy foltot a ruhán, de állítólag meggátolja a kellemetlen testszagot.

Hajtisztító sampon

Időnként érdemes hajsampont váltani, hajunk egy idő után ugyanis immunis lehet a sokat használt hajápolókra - azonban ha mégis ragaszkodnánk a jól bevált termékünkhöz, időközönként keverjünk ki egy mosásra elég adagot egy kevés szódabikarbónával, és ezt dörzsöljük hajunkba. Amellett hogy nagyon hatékonyan oldja a zsírt és az egyéb szennyeződéseket, frissíti a hajat illetve fejbőrt is.

Száraz sampon

Szórjuk be hajunkat szódabikarbónával, majd fésüljük át egy hajkefével. Ugyanazt a hatást érhetjük el, mint a most annyira divatos – viszont jóval drágább – száraz samponokkal.

Fogfehérítés

A szódabikarbóna hatékonyan távolítja el a fogkövet, segít megelőzni a fogszuvasodást, emellett friss leheletet is biztosít. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a leöblített fogkefét belemártjuk a szódabikarbónába, majd jó alaposan átdörzsöljük vele a fogunkat. Túl sűrűn azonban ne használjuk, mert abban az esetben többet árt, mint használ - elég havi egyszer alkalmaznunk ezt a módszert.

Körömágy ápolása

Keverjük össze a szódabikarbónát meleg vízzel, míg paszta állagot nem kapunk, majd dörzsöljük át vele körömágyunkat - nyugodtan átradírozhatjuk ezzel az egész kézfejet is, szuperpuhaság lesz a végeredmény!

Hámlasztó bőrradír

Tenyerünkben keverjük össze a szódabikarbónát egy kevés vízzel, és dörzsöljük át vele az arcunkat. Azonnali eltávolítja az elhalt bőrsejteket. Ez egy igazán szuper bőrápoló módszer, higgyük el, meglátszik majd az eredmény.

Mitesszerek ellen

Egy csésze desztillált vízhez keverjünk egy teáskanál szódabikarbónát. A legtöbb kozmetikus is ezt használja gőzölés előtt (illetve szódabikarbóna alapú készterméket.) Ez a kence annyira hatékonyan felpuhítja a bőrt, hogy pikk-pakk megszabadulhatunk a mitesszerektől.

Kenjünk át vele arcbőrünket, majd egy tál meleg víz felett gőzöljünk, miközben magunkon tartjuk a törölközőt.

Levendulás fürdőbonbon

Kádfürdő

A szódabikarbóna méregtelenít is. Tegyünk egy tálba szódabikarbónát, sót és a kedvenc illóolajunkat, majd mehet az egész a kádba! Készíthetünk fürdőbonbont is hasonló módszerrel és alapanyagokkal, és egy picivel több energiaráfordítással.

(via: dailymakeover)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek