11 zamatos leves, amit jajdeszeretünk tunkolni

A tunkolás szentségét sokan a raguknak és egytálételeknek teszik félre, pedig vannak ám más étkek is, amelyek elfogyasztása után törölgethetünk a kenyérrel. Például az alábbi levesknél.

A tunkolást az ember azért találta fel, hogy a legfinomabb fogások legutolsó cseppje se menjen kárba. Míg egyes ételek esetében automatikusan nyúlunk a karéjért (pörkölt, gulyás, stb.), addig másoknál gyakran hagyjuk kárba veszni a maradékot. Tunkoljunk hát bátran mindent, az alábbi levesektől kezdve a salátákon át egészen a gyümölcsszaftos édességekig! Ne hagyjunk hátra egy szemernyi ízt sem, csússzon vígan a kenyér a levesek maradékán!

  1. 1.

    Tarhonyaleves kolbásszal

  2. 2.

    Tradicionális gulyásleves

  3. 3.

    Pikáns palócleves

  4. 4.

    Babgulyás

  5. 5.

    Szegedi halászlé filézett halakból

  6. 6.

    Becsinált leves, (majdnem) ahogy nagymamám készíti

  7. 7.

    Magyaros burgonyagombóc-leves

  8. 8.

    Paprikás burgonyaleves

  9. 9.

    Kolbászos lebbencsleves

  10. 10.

    Kaszás leves gazdagon

  11. 11.

    Favágó leves gazdagon

Még több leves itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek