3 gyakori hiba, amitől elképesztően hizlal a zabkásád

Azt hinnénk, hogy ha zabkását eszünk eggelire, akkor már megtettünk mindent az egészségünkért, pedig sajnos a lényeg főleg az elkészítési metódusban és a többi hozzávalóban rejlik. Lássuk, hol bukhatunk el, ha a kalóriabevitelre is figyelni szeretnénk!

A dietetikusok, egészségtudatos weboldalak, cikkek és ismerősök mind-mind rendszeresen emlegetik a zabpehely illetve a zabkása csodáját: reggel egy adag ebből a rostdús, könnyen elérhető, fenntartható és egészen olcsó étekből, és máris energiával tele, jól hasznosuló szénhidráttal + fehérjével + élelmi rostokkal indítottuk a napunkat. Sőt, a sok-sok variációnak és feltétnek hála, még finom is!

Banános-áfonyás sült zabkása

Újabb Tiktokos recept hódit az interneten: ez a sült zabkása, ami nemcsak remek és egészséges reggeli vagy ebéd utáni desszert, de eszméletlen könnyű elkészíteni, és minimális ...

Overnight oats, az egyéjszakás zabkása

Sokunk kedvenc reggelije a zabkása, amit azonban nem csak főzve lehet elkészíteni. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása lényege ugyanis épp az, hogy a zabot már előző este ...

Na de pontosan mit is teszünk a zabkásánkra, amitől olyan finom? Pár kocka csokit? Cukros aszalt gyümöcsöket? Esetleg megszórjuk fahéjas nádcukorral a tetejét? Vagy belekanalazunk egy tetemes mennyiségű mogyoróvajat / mogyorókrémet?

Vigyázat, mert ha valóban a kiegyensúlyozott táplálkozás a cél, melyben a kalóriabevitel is fontos tényező, akkor ezektől az apróbb zabbakiktól a visszájára fordulhat a hatás, és a zabkásánk hizlalni fog. Nem is kicsit.

Lássuk a leghizlalóbb zabkásafeltéteket és zabbakikat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt: 1, 2.


Még több okos cikket olvashatsz itt:

Legújabb receptek

Crème brûlée édesburgonyában

Főfogásnak is beillik, olyan kiadós az édesburgonyába töltött créme brulée. Ha nincs otthon szakácsfáklyánk, vagy más néven zsebsárkányunk, akkor csak tegyük vissza a sütőbe grill ...

Kolbászos tészta

A receptet a méltán híres magyar gourmet, Nagy Mátyás fejlesztette ki 2020-ban, amikor is létre szerette volna hozni a bolognai magyar megfelelőjét. Így született meg a kolbánói.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...