Sosem gondolnád, melyik fűszer segíthet a hajhullás megállításában

Egy friss kutatás szerint a wasabi segíthet a kopaszodás megállításában.

Rengeteg termék található a piacon, amely kifejezetten a hajhullás meggátolására alkalmas hatóanyagokat tartalmaz. Most azonban kiderült, hogy egy viszonylag könnyen beszerezhető fűszer is segíthet megállítani a kopaszodást: ez nem más, mint a wasabi.

Sosem gondolnád, melyik fűszer segíthet a hajhullásban

A kutatók szerint a hajnövekedés serkentésének titka nem másban rejlik, mint a wasabiban, egy olyan fűszerben, amelyet a legtöbb japán ételhez kínálnak. Az egyik wasabigyártó, a Kinin által közzétett kutatás szerint a wasabiban olyan vegyi anyagok találhatóak, amelyek felébresztik az emberi fejbőr hajnövekedéséért felelős sejteket.

Természetesen minden tanulmányt, amely a wasabi előnyeit hirdeti, és amelyet egy wasabit gyártó cég vezet, azért fenntartással kell kezelni.

Hogy működik?

A különleges fűszerben található izosaponarin a feltételezések szerint a hajra kenve arra készteti a papillasejteket, hogy reagáljanak a hajnövekedést elősegítő külső ingerekre, ezzel olyan fehérjék kifejlődését indítva el, amelyek a tápanyagok számára utakat hoznak létre a sejtek táplálásához.

Persze ha inkább megennéd, minthogy a hajadra kennéd, hoztunk néhány receptet:

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek