Vega és vegán húsvéti ételek, ha sonka nélkül ünnepelnél

Persze, persze, a húsvét egy sonkával és tojással teletömött ünnep, de ilyenkor is illendő, ha gondolunk azokra, akik nem élnek hússal vagy más állati eledelekkel: nekik (de mindenki másnak is) szólnak az alábbi vega és vegán húsvéti ételek.

Igenis akadnak bőven vega és vegán húsvéti receptek, ezt bizonyítják az alábbi lista színes, ízes ünnepi fogásai is. A klasszikus sonka és hidegtálak helyett, a tradicionális ebédmenü kiváltására szolgálhatnak ezek a receptek, vagy a hitetlenkedő rokonok meggyőzésére. Íme, kedvenc vega és vegán húsvéti receptjeink!

 1. 1.

  Vegán zöldségleves

 2. 2.

  Vegán burgonyás minipogácsa

 3. 3.

  Szuperfriss vegán zöldségsaláta nem csak húsvétra

 4. 4.

  Szuper könnyű vegán répatorta

 5. 5.

  Vegán banánkenyér

 6. 6.

  Veganézes krumplisaláta

 7. 7.

  Vegán kalács

 8. 8.

  Tofusonka

 9. 9.

  Magyaros répafasírt

 10. 10.

  Vegán zöldségpesztós pasta

 11. 11.

  Egyedényes medvehagymás-sajtos tészta

 12. 12.

  Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)

Még több vegán húsvéti recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek