Vásári finomságok otthon

December első hétvégéjével nemcsak az advent, hanem az adventi vásárok ideje is elkezdődik. Ha a hétvégén nincs kedved kimozdulni, készítsd el otthon az adventi vásár finomságait!

Klasszikusok kedvelőinek

Szilárdan hiszem, hogy a kirakodós vásárok fő ételkínálata télen esik a legjobban. Mert nyáron is jó a kürtöskalács és a töki pompos, de a pár fokos hűvösben az igazi a gőzölgő sós és édes kelt tészta. A legtöbb fabódéban horribilis áron mérik őket, pedig otthoni elkészítésük sem jelent nagy kihívást! Igaz ugyan, hogy a faszénparázs által kapott pluszzamatot sajnos nélkülöznünk kell, viszont két adag árából egy egész tepsi töki pompos vagy egy nagycsaládnyi kürtöskalács jön ki. Ha pedig készítünk hozzá egy nagy fazéknyi forralt bort is, lukulluszi lakomában lesz részünk!

10+5 tipp a tökéletes mézeskalácsért >>

Nyalánkságok minden mennyiségben

Az adventi vásárok elképzelhetetlenek a szezon kedvence, a mézeskalács nélkül.Van óriási, díszes, szív alakú, amilyenre a nagymamánk vágyott fiatal korában, klasszikus puszedli, egzotikus fűszerezésű, natúr és cukormázzal bevont, igazi nürnberngi... Az árát sajnos ennek is megkérik, így, ha nagyobb mennységet fogyasztanánk, ezt is nyugodtan készítsük el inkább otthon. Sőt még a közösségi élmény is megmaradhat, ha hívunk pár barátot, hogy segítsenek feldíszíteni és szépen becsomagolni! A gyönyörűen díszített bonbonok elkészítése sem akkora durranás. Pár tábla jó minőségi csokoládé, kedvünk szerinti fűszerek és kandírozott gyümölcsök, meg egy kis türelem, és hipp-hopp, lepipáljuk a standok kínálatát.

Várd az adventet mézeskaláccsal >>

Reform advent

Aki tudatosan táplálkozik és ügyel az ételek minőségére, elkészítési módjára, ünnepek idején is szívesen kísérletezik a reformkonyha finomságaival. Nyilván emiatt is egyre gyakoribbak a vásáron a reformcsemegés pultok, ahol fűszeres magvakat, illatos, kandírozott és csokival futtatott egészséges gyümölcsöket vásárolhatunk. Ezeket a nassolni valókat otthon is elkészíthetjük, a jól bevált receptjeinket sokszor elég egy kis szezonális fűszerrel megbolondítani. A konyhából kikerülő illatos karácsonyi müzliszeletek vagy a századfordulót idéző, csokiba mártott alma nemcsak karácsonyi hangulatot varázsol a konyhánkba, még az egészségünknek sem árt!

Ajándékok a konyhából >>

A rovat korábbi receptjeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek