Uborkasaláta – te hogyan készíted?

A Konyhafőnök mai adásában egy egyszerű feladat, az uborkasaláta ízesítése döntött a párbajban.

Tamás hagyományos salátát készített: az uborkát meghámozta, vékonyan felszeletelte, lesózta, és hagyta, hogy levet eresszen. Eközben elkészítette a fokhagymás salátaöntetet. Patrícia merészebb vállalkozásba kezdett: a hámozatlan uborkát negyedelte, középről a magos részt eltávolította, és zöldséghámozóval leheletvékony szeletekre vágta. Küllemre talán nyerő lett volna az elgondolása, de mivel elég csekély idő állt rendelkezésére, a saláta ízei nem érhettek össze, a párbajban alul maradt. Te hogyan készíted az uborkasalátát? Íme néhány ötlet, ha a műsor után azonnal megkívántad.

  1. 1.

    Uborkasaláta

  2. 2.

    Tejfölös uborkasaláta

  3. 3.

    Tejfölös uborkasaláta Gelevától

  4. 4.

    Uborka saláta kínai kellel

  5. 5.

    Tzatziki Glaser konyhájából

  6. 6.

    Japán uborkasaláta

  7. 7.

    Thai majdnem uborkasaláta

  8. 8.

    Avokádós-citromos uborkasaláta

  9. 9.

    Gránátalmás uborkasaláta

  10. 10.

    Korianderes uborkasaláta

Az uborkasalátát tálald egy szép salátás tálban. A Jófogáson találsz jó áron! Szuper, megnézem!

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról most!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek