Tuti szendvicsek minden napra

Ha azt gondoltad, már mindent tudsz a szendvicsekről, és képtelen vagy tovább variálni a hús-gabonaszelet kombinációját, akkor neked szólnak a következő sorok, mert bizony van új a nap alatt!

Esszük hidegen-melegen, de legfőképpen gyors és praktikus mentsvárként a hétköznapokon, kirándulásokon, reggelire, a gyereknek tízóraiként. A legenda szerint a 18. századi Angliában, Sandwichben, John Montagu gróf rendelt először úgy marhasültet, hogy azt kérte, két szelet kenyér között hozzák ki neki, mert így megúszta az összemaszatolt kezeket és nyugodtan folytathatta a kártyajátékot. Innentől nem volt megállás, a praktikus és finom ötletet mások is átvették és elkezdődött a szendvics máig tartó diadalútja.

Tortilla pirított csirkemellel

Az egyik kedvenc gyorsételem a gyros. Ennél jobban csak a mexikói változatot, a tortillát kedvelem. Talán a fűszerezése miatt, nem tudom, de a gyerek is pillanatok alatt megkedvelték. Azóta ...

Azóta szinte bármit belepakolunk a zsemlébe, kiflibe, kenyérszeleteink közé, jöhet a teljes kiőrlésű, a fehér vagy kukoricás pékáru, a szendvics mennybe menetele az elmúlt évtizedekben is megmaradt! Jól tesszük, ha a felpuffasztott, másnapra összeeső kenyerek helyett házilag elkészítjük a tuti alapot. Szánjuk rá az időt a hét elején és kelesszük meg rendesen a tésztát! Ráadásul sokat spórolhatunk, mert a gabonafélék ára éppen az egekbe készül szökni. Ha találunk pici, családias pékséget a közelünkben, ahol még készítenek békebeli péksütiket, ahhoz mindenképpen ragaszkodjunk!

Melegszendvicsekért kattints ide >>

A hús és a sajt a szendvics lelke! Párizsi helyett próbáljuk ki a különböző sonkákat, amik drágábbak ugyan, de vékony szelet is elég belőlük, főleg, ha valamilyen zöldségpástétommal, salátával rétegezzük. A főtt tojás is hamar készen van, forralás, pucolás, gyors szeletelés és már mehet is a kenyérszeletek közé! Akár a tojáskrém mellett is dönthetünk, körözött, házilag összeállított májkrém is kerülhet a szendvicsbe. Ezekből érdemes nagyobb adagokat készíteni, így akár egész hétre le van a gondunk a „gyorsan bekapok valamit”-dilemmával.

Zöldségekből: a rukkola és a fejessaláta kitűnő választás, előbbi esetében vigyázzunk, hogy mindig frisset vásároljunk (persze ez minden másra is igaz), ellenkező esetben utóíze „megkeseríti” gondos munkánk gyümölcsét. A paradicsomot sokan hanyagolják, mondván, teljesen eláztatja a szendvicset. Nem lesz gondunk, ha egészséges egyedekkel dolgozunk, kicsit vastagabbra szeljük őket és persze nem hagyjuk órákig aszalódni a finomságot egy táska mélyén. S akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindez sütve is elkészíthető!

Hagyományos szendvicsek receptjei >>

A tortillák az új őrületet jelentik, jó, ha pár lapot előre kisütünk és lefagyasztunk, így biztosan mindig lesz mit előkapni, ha ránk törne a szendicsezhetnék vagy a gyerekek követnének éhesen és gyorsan vacsorát. Csirkehúst hamarjában lepirítunk, paradicsom, lilahagyma, saláta felvágva, kevés natúr joghurt fohagymával és borssal!

Az anyák megmentője – viva tortilla! >>

Drágulnak a pékáruk, süsd meg őket otthon! >>

Tündértorták kezdőknek >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...