Tortát az ünnepekre? 6 ok, amiért csodás finomságokat érdemes az asztalra tenned

Ez a karácsonyi szezon biztosan más lesz, mint ahogyan megszoktuk, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne szerethetővé és különlegessé tenni, mondjuk egy finom tortával.

Többet leszünk otthon, szűkebb körben fogunk ünnepelni, és ennek meg kell találnunk a legjobb eszközeit. És ha a desszertek jutnak eszünkbe, jó helyen járunk.

Íme 6 ok, amiért az idei évet minél több tortával lesz érdemes lezárni.

1. Az őszi-téli alapanyagok is nagyon ütősek!

Imádjuk az eperszezont, odavagyunk a málnáért és persze a barackért is. De ki mondta, hogy ősszel és télen nincsenek elképesztő szezonális alapanyagok? Ott vannak mindjárt a magvak, például a mogyoró és a dió, amelyek nélkül nem is létezne cukrászat, de hódítanak a bogyós gyümölcsök is.

BOLO.HU

2. Mert az alkoholt most nem koktélbárokban fogjuk kiélvezni!

Jég dupla whisky-vel? Jó, ok, de mi lenne, ha mindezt egy tortába zárva élvezhetnénk? Lássuk be, a téli ünnepi szezon bizonyos részben az alkoholos italokról szól, de mi lenne, ha kerülne egy kis csavar a rendszerbe, és nem meginnánk, hanem tortákban élvezhetnénk kedvenc lélekmelegítőinket. Ez kiváló lehetőség arra is, hogy olyan legendás italok ízvilágát is megkóstolhassuk desszert formájában, mint például a Tokaji Aszú, amit egyébként pohárba töltve nem valami gyakran fogyasztunk.

BOLO.HU

3. Jöhetnek a nehéz, fajsúlyos desszertek!

Egy desszert nagyon klassz tud lenni, ha könnyű és frissítő, de a tél közeledtével nem feltétlen erről álmodozunk. Hanem esetleg pont ennek ellenkezőjéről. Egy vaskos csokoládétorta, vagy egy többrétegű mogyorótorta, esetleg egy krémmel gazdagon megkent répatorta látványa ugyan egész évben csábító, de lássuk be, legjobban a hidegebb hónapokban esik jól a fogyasztásuk. Ezek a töményebb, nehezebb torták a legszürkébb téli napokon is nagyon jól átmelengetik a testet, de ami még jobb, a lelket is.

BOLO.HU

4. Egy szelet erejéig bárhova elutazhatunk képzeletben!

Ez a karácsonyi szezon nem a romantikus hosszú hétvégékről fog szólni valamilyen menő városban, és az egzotikus telelések is váratnak magukra. De az életérzés részben pótolható, ha választunk egy olyan desszertet, amely az egzotikus tájak ízvilágát idézi. Most aztán düböröghetnek az olyan alapanyagok, mint például a mangó vagy a passiógyümölcs, és az sem baj, ha keveredik hozzájuk egy kis kókusz is. Nemcsak egy jó zene vagy egy finom koktél, de egy torta is képes a karibi térségbe repíteni. Az már csak hab a tortán, szó szerint, hogy némely összetevő, mint például a lime vagy a gyömbér, nemcsak egzotikus, de kiváló immunerősítő is.

BOLO.HU

5. Egy jó sorozat, egy meleg takaró és egy torta

Ti mit szerettek a legjobban nassolni, amikor egyedül, a szerelmetekkel vagy a barátokkal bekuckóztok a kanapén, és zsinórban megnéztek egy teljes évadot a kedvenc sorozatotokból?

Segítünk! Rendeljetek tortát ezekere az alkalmakra is.

Idén sportot űzhettek abból is, hogy a filmhez vagy sorozathoz választotok tortát. A romantikus témákhoz kiválóan illenek például a szív alakú torták, egy thriller okozta feszültségen pedig sokat enyhít egy könnyű mousse.  

6. Torta ajándékba

Pontosan tudjuk, sok esetben mennyivel többet jelent, ha nem egy tárgyat adunk ajándékba, hanem egy élményt. Ha szeretteinket tortával ajándékozzuk meg, olyanok leszünk, mint az okos lány a mesében: tárgyat is adunk és élményt is. Ennek az az előnye is megvan, hogy már jóval karácsony előtt is kimehet az ajándék, így folyamatosan ünnepelhet mindenki, aki tortát ad vagy tortát kap, és az ajándékból közösségi élmény is lesz. A legjobb pedig az, hogy a rendeléssel, az érte menéssel és a szállítással semmit sem kell vesződni, hiszen mindezt elintézik helyettünk a profik is.

Ha pedig nem tortát szeretnénk adni, hanem más finomságokat, akkor sem kell messzire mennünk, hiszen a legfinomabb bonbonok és a legjobb borok is házhoz mennek.

Ezeket olvastad már?

*A cikk a BOLO.HU együttműködésével jött létre.

Címlapról ajánljuk

További cikkek