Top 9 gombás hús 350 kalória alatt

Szeretitek a gombás húsokat? Én nagyon! Érdemes variálni a húsfajtákat és a különböző gombákat is. Most mutatok pár receptet, amit fogyókúrátokba is beilleszthettek!

A gomba+hús kombináció nálam tuti befutó. Készíthetjük szaftosabban, tejszínes, tejfölös, joghurtos mártásokkal vagy csak egy kicsit bővebb lével, de a kicsit megpirított, fokhagymás verzió is jöhet bármikor. Én ha tehetem, erdei gombákat választok a hús mellé, szerintem sokkal karakteresebb az ízük, mint a termesztett csiperkének - bár tény, hogy nehezebb hozzájuk jutni és a csiperke árban is kedvezőbb.

Receptjeink közül kiválogattam nektek 9 db, adagonként kevesebb, mint 350 kalória energiatartalmú gombás húsételt - nem csak csirkemellből. Köretként mehet melléjük fél adag (nyersen mérve 50 g) párolt rizs, barnarizs vagy kuszkusz, bulgur és friss zöldségekből készített saláta. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

Top 7 könnyű főzelék 400 kalória alatt

 1. 1.

  Csirkemell óvári módra

 2. 2.

  Tejszínes-gombás sertésszűz

 3. 3.

  Csirkemell balzsamecetes mártásban

 4. 4.

  Nápolyi sertésborda

 5. 5.

  Gyömbéres-chilis csirkemell laskagombával

 6. 6.

  Gombás sertésszűz

 7. 7.

  Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából

 8. 8.

  Gyors diétás gombás csirkemell

 9. 9.

  Shiitake gombás csirkemell

Címlapról ajánljuk

További cikkek