Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt

Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot 300 kalória alatt!

Belsőségek közül hazánkban a csirkemáj a legnépszerűbb, könnyen hozzáférhető, kedvező árú alapanyag, kiváló fehérje-, A-vitamin- és vasforrás. Arra ügyeljünk, hogy koleszterintartalma is magas, 10 dkg csirkemáj elfogyasztásával már túllépjük a napi koleszterinbeviteli ajánlás mennyiségét. Ettől azért ne essünk kétségbe, a változatosság jegyében bátran szerepeltessük étrendünkben havonta 1-2-szer, fogyasszuk sok zöldséggel, hogy a benne lévő koleszterintartalom felszívódását lassítsuk!

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 9 db, adagonként kevesebb mint 300 kalória energiatartalmú csirkemájas ételt, kísérjétek kevés sós burgonyával vagy párolt rizzsel és sok zöldséggel!

 1. 1.

  Fűszeres mustáros csirkemáj

 2. 2.

  Lecsós csirkemáj

 3. 3.

  Almás-csirkemájas serpenyő

 4. 4.

  Dalmát máj

 5. 5.

  Hagymás-gombás csirkemáj

 6. 6.

  Kapros-fehérboros csirkemáj

 7. 7.

  Sült csirkemáj zöldségekkel

 8. 8.

  Lecsós-rozmaringos csirkemáj zöldborsóval

 9. 9.

  Csirkemáj Sztroganov módra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.