Top 9 alternatív palacsinta

Olyan emberrel már találkoztam, aki nem szereti a csokoládét, de olyannal még nem, aki nem szereti a palacsintát. Kóstoljátok meg egy kicsit másképpen!

Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.

Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.

Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!

 1. 1.

  Palacsinta - teljes kiőrlésű tönköly lisztből

 2. 2.

  Zabpehely palacsinta cukor nélkül

 3. 3.

  Diétás palacsinta

 4. 4.

  Gesztenyelisztes palacsinta

 5. 5.

  Rizsliszttel készült, gluténmentes palacsinta

 6. 6.

  Zablisztes palacsinta PeZsuRi konyhájából

 7. 7.

  Tojás-banán paleocsinta

 8. 8.

  Zabpelyhes palacsinta kicsia konyhájából

 9. 9.

  Zabkorpás palacsinta Packy konyhájából

Hozzászólások (1)

terranova56

Ígérem, ezekb?l egyet sem fogok elkészíteni, azoknak ajánlom, akiknek problémájuk van a liszttel. A szüleim soha nem ettek ilyent, mindketten 88 évesek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.