Top 9 alternatív palacsinta

Olyan emberrel már találkoztam, aki nem szereti a csokoládét, de olyannal még nem, aki nem szereti a palacsintát. Kóstoljátok meg egy kicsit másképpen!

Bevallom őszintén, hogy palacsintakészítésben nem vagyok jó. Legalábbis a hazai hagyományos vékony tésztásban, az amerikai pufival megbirkózom. Persze szeretni mindegyiket szeretem, így a férjemre és anyukámra marad a palacsintagyártás, ha felmerül rá az igény.

Ha ti már abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy nálam nagyobb rutint szereztetek a palacsintasütés terén, akkor próbáljatok ki alternatív alaptésztákat is. Például mehet a masszába búzaliszt helyett zabpehely vagy zabpehelyliszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, gesztenye- vagy rizsliszt, de készülhet akár liszt nélkül is. Ez utóbbi 3 kategória tagjai a gluténmentes étrendbe is beilleszthetőek, a korpával, zabpehellyel, teljes kiőrlésű lisztekkel készültek pedig magasabb rosttartalmúak, szénhidráttartalmuk lassabban szívódik fel.

Ne ijedjetek meg az újdonságoktól, próbáljátok ki a lenti receptek valamelyikét! Én még nem tudom melyiket fogom, de az 100%, hogy a hétvégén nálunk palacsintasütés lesz!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...