Top 15 falatka – mielőtt kész a grillhús

A legjobb, 20 percen belül elkészíthető étvágygerjesztő falatkákat válogattuk össze nektek. Ezekkel biztosan nem bőgtök le a grillpartira hívott vendégsereg előtt.

A grillezést elő kell készíteni: húspácolás, zöldségszeletelés, hamburgerpogácsa bekeverése és formázása – ilyen és hasonló feladatok várnak rád. A legjobb, ha egy nappal korábban bekészítesz mindent a hűtődbe. De mit rágcsáljanak a vendégek, ameddig a rácson elkészülnek a várva várt finomságok? Az alábbi összeállításban olyan falatkákat találsz, amelyekkel nagyon boldogan ellesznek a barátok, családtagok, és szíves örömest kivárják az est fénypontját: a grillezett ételeket.

 1. 1.

  Paradicsomos bruschetta

 2. 2.

  Sajtos-majonézes főtt kukorica

 3. 3.

  Kéksajttal töltött füge

 4. 4.

  Sajtos brokkolifalatkák

 5. 5.

  Lazac tatár

 6. 6.

  Sajtos almaszendvics

 7. 7.

  Tempurában sült finomság mártogatóssal

 8. 8.

  Zöldséges tüskék zöldfűszeres mártogatóval

 9. 9.

  Fűszeres csirkemáj

 10. 10.

  Csírás-túrókrémes sonkatekercs

 11. 11.

  Tortilla express

 12. 12.

  Kapros lazac mousse

 13. 13.

  Petrezselymes-fokhagymás pirítós

 14. 14.

  Sült zeller

 15. 15.

  Ranch öntet

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek