Nagyanyáink leszárították, lereszelték a maradék kenyeret, ebből lett a vasárnapi rántott hús panírja. Ebbe forgatták a csodálatos fokhagymás illatú fasírtot, és ezzel szórták ki a tepsit, ha morzsás karfiolt sütöttek. Manapság már nem kell óriás erőt kifejtenünk, a morzsa elkészítésében segítenek a robotgépek. Érdemes felkockázni a maradék pékárut, ugyanis ha teljesen kiszárad, igen nehéz és veszélyes lesz ugyanezt a feladatot elvégezni.Világszerte hatalmas mértékű az élelmiszerpazarlás. Tegyél Te is ellene, nézd meg a Budapest legújabb online szupermarkete és piactere, a kifli.hu élelmiszermentő akcióit itt!
Így használd fel a száraz pékárut!
-
1.
Sütőben sült sajtos bundás kenyér
-
2.
Édes bundás kenyér
-
3.
Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas
-
4.
Illatos kenyérpuding
-
5.
Sárgabarackos rakott kifli
-
6.
Meggyes-mákos pity-puty
-
7.
Zsemlegombóc
-
8.
Svíčková, a cseh vadas knédlivel
-
9.
Töltött csirkecomb hamisan
-
10.
Háromhagymás-krémleves medvehagymás krutonnal
-
11.
Szalonnagombóc leves