TOP 10 fejedelmi leveles tésztás főétel karácsonyra

A legjobb wellingtonos receptjeinket szedtük most egy csokorba nektek. Ne aggódjatok, gondoltunk mindenkire – húsevők és vegák egyaránt megtalálják majd a kedvencüket!

Ez az eredetileg marhabélszínből készülő recept először Wellington első hercegének, Arthur Wellesleynek készült. Korábban létezett már egy francia változata a filet de bœuf en croûte, vagyis a bélszín kéregben. Ebben a receptben azonban libamájjal göngyölik leveles tésztába a húst, amit a herceg nem szeretett. A kedvéért cserélték le a májat, és gombával helyettesítették.

Nézzétek, nálunk milyen változatokat találtok még!

  1. 1.

    Wellington-bélszín

  2. 2.

    Wellington sertésszűz

  3. 3.

    Wellingtonszűzérme-gombócok

  4. 4.

    Wellington pulyka Jamie Oliver receptje alapján

  5. 5.

    Csirke-Wellington Epres Panni módra

  6. 6.

    Wellington lazac

  7. 7.

    Wellington hal

  8. 8.

    Cékla Wellington

  9. 9.

    Tofu Wellington módra

  10. 10.

    Vegán Wellington

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek