Top 10 édesvízi halétel 300 kcal alatt

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen változatosan elkészíthetőek hazai édesvízi halaink. Most segítünk, íme 10 szuper halrecept - ráadásul adagonként 300 kcal alatt!

Gyakran halljuk, hogy ajánlott rendszeresen – legalább heti egyszer – halat fogyasztani a megfelelő omega-3 zsírsav-bevitel érdekében. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy omega-3 zsírsavforrásként a tengeri halak jelentősek, az édesvíziek nem.

Ettől azonban még nem kell félresöpörni a pontyot, a busát, a fogast, a kárászt, a pisztrángot, a keszeget, a harcsát az asztalról!

Az édesvízi halak is kiváló fehérjeforrások, jellemzően alacsony zsírtartalmúak, változatosan, könnyen elkészíthetőek. Velük kapcsolatban leginkább arra kell figyelnünk, hogy magas víztartalmuk miatt nagyon gyorsan romlanak, ezért használjuk fel őket a vásárlás napján, vagy fagyasszuk le őket!

Bátran készítsünk hazai, édesvízi halat hetente (legalább) egyszer – kitűnőek akár levesként, akár grillezve, sütve, zöldségekkel készítve, karakteresen fűszerezve, és jól beilleszthetőek a kiegyensúlyozott vagy a testsúlycsökkentő étrendbe is.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kcal energiatartalmú édesvízi halból készült étel receptjét, próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Kárász grillserpenyőben vegyes zöldséggel

 2. 2.

  Sült ponty grillezett zöldségekkel

 3. 3.

  Vajban pirított harcsa sült citrommal

 4. 4.

  Grillezett pisztráng

 5. 5.

  Lime leveles ponty vagy amúr szelet

 6. 6.

  Tealevélen sült busa zöldsalátával

 7. 7.

  Bőrén sült fogas idényzöldségekkel

 8. 8.

  Paradicsomos-szarvasgombás harcsa

 9. 9.

  Pisztráng tanyai lány módra

 10. 10.

  Fogas korianderrel és petrezselyemmel

Hozzászólások (1)

berjudit

Igaz! nagyon egészséges a ha, és nagyon szeretem is,- DE.- egyik oka hogy nagyon keveset fogyasztunk,-mert túl drága,- tudom, most lehetne kérdezni, "mihez képest"- szerintem.- ami nagyon finom, abban annyi a szálka, hogy inkább kihagyom.- ami nekem bevált,- az a hekk.- de sajnos az is már csillagászati árban van.- Addig még anno! !! meg lehetett venni 300-500.-fr ért, meg is vettem,- de ma már egy hattagú családnak kemény mennyiségre lenne szüksége, hogy ne csak mutatóban legyen a tányéron.- Ennek is lehetne szabályozni az árát,- mivel azt mondják Magyar termék, és van bel?le b?ven.-

Címlapról ajánljuk

„Örökségünk az Újházi, Újházi Ede után, velünk van a palóc...

Egy legenda, ami most nagyon elemében van. A Gundel Étteremben jártunk egy nyári délutánon, hogy újraéljük mindazt az élményt, amit Gundel Károly anno még 6700 négyzetméterre álmodott meg. A kert ugyan mára jóval kisebb, ez nem vesz el az értékéből, így is tágas. A „Gundel mindenkié” mondat helyére került és a mitikus vendéglő visszatért az eredeti hitvalláshoz és elérhetőséghez.

Nosalty

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.