hozzászólások (1)

leírás

Édesvízi hal, őshazája valószínűleg Ázsia, azonban mára már minden földrészen megtalálható a tenyésztés következtében. Ízletes húsa meglehetősen szálkás, az idősebb példányoké pedig zsíros is. A ponty Magyarországon a legtöbbet fogyasztott halfajta, sok magyaros halétel alapanyaga (pl. rácponty, rántott hal, halpaprikás). A megtisztított pontyot érdemes felhasználás előtt néhány órára sós vízben áztatni, hogy eltűnjön a „pocsolyaíz”, amely jellemző erre a halra.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A hűtőben tartott friss pontyot egy napon belül használjuk fel, a fagyasztottat 3-4 hónapon belül.

Ponty alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        MARIKO
        MARIKO h, 2011-12-26 11:14

        Ha a hal mocsárízű, mustár hozzáadásával ez az íz csökkenthető, vagy megszüntethető! :)