A villámgyors szezámos csirkétől könny szökött a szemetekbe, a karfiolrizzsel spóroltunk néhány kalóriát

A múlt héten is rengeteg érdekes témával foglalkoztunk: utánajártunk többek közt annak, hogyan főzik a profi séfek a húslevest, kipróbáltuk Julia Child híres fokhagymapucoló trükkjét, bebizonyítottuk, hogy nem csak a levesben ízletes a zeller, és megtanítottuk, hogyan édesítsd a süteményeidet jóval kevesebb cukorral.

 1. 1.

  Nem kell fél kiló cukor a sütibe: próbálj meg inkább így édesíteni

  Cukor. Mindenképpen egy olyan hozzávaló, amelynek használatáról igaz, hogy a kevesebb több. Akkor legalábbis biztosan, ha az egészségünkről van szó. Felmerül azonban a kérdés, hogy fel kell-e áldoznunk kedvenc süteményeinket az egészség oltárán...

 2. 2.

  Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött

  Julia Childra sose mondanánk rosszat, és most sem tervezzük, de egy cikk - és a kíváncsiság - által vezérelve kipróbáltuk a világhírű szakács/háziasszony fokhagymapucoló trükkjét...és nem ájultunk el tőle.

 3. 3.

  Soha többé unalmas zöldségek: elkészítéskalauz nem csak vegáknak

  Több zöldséget kéne ennünk. Sokat segíthet ebben, ha minden zöldségből kihozzuk a legtöbbet az elkészítés során. Tanuljuk meg, mit hogyan főzzünk-süssünk!

 4. 4.

  Így főzik a profi séfek a húslevest: mert ott, ahol húslevessel várnak, otthon vagy

  Leveses nemzet vagyunk, ha esik, ha fúj, ha szomorúak vagyunk vagy boldogok, a húsleves mindenre gyógyír, és mindenkor támasz. De hogyan készítik a profik? Pesti Istvánt, a tatai Platán Restaurant & Café séfjét és Pohner Ádám séfet kérdeztük.

 5. 5.

  7 női séf, aki a férfiak uralta gasztrovilágban vált világhírűvé

  Érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a többnyire férfiak uralta gasztronómia világa és a séfszakma is tele van zseniális női szereplőkkel. Olyan világhírű szakácsokat hoztunk nektek, akik korántsem nevezhetők a szó szoros értelmében a "gyengébbik nem" képviselőinek.

 6. 6.

  Új étrend a láthatáron: bolygódiéta, amivel nem csak magadat mentheted meg

  A Föld intő jeleire egyre többen felfigyelünk, és érezzük, változtatnunk kell táplálkozási szokásainkon. Erre a legújabb módszer a bolygódiéta. Nézzük meg, mit tartalmaz!

 7. 7.

  Az 5+1 hozzávalós vacsora, ami mindent visz – Ettől a bébibrokkolis csirkétől bekönnyezel

  Szereted egymással párosítani a brokkolit és a csirkét, ugyanakkor nem tudod, hogyan turbózhatnád fel az ízeket egy gyors vacsorához? Adj hozzá egy kis gyömbért, némi szezámot és szójaszószt, és megszületik maga a nagybetűs CSODA!

 8. 8.

  Ha herótod van már a rizstől, akkor próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst

  Szeretnél több zöldséget beiktatni az étrendedbe? Cseréld le a rizst, és próbáld ki az egészségesebb karfiolrizst, ami pikkpakk elkészíthető.

 9. 9.

  Lerántjuk a leplet az aprósüteményekről: ettől lesz igazán OMLÓS a tészta

  Legyen szó édes vagy sós omlós sütikről, pogácsáról vagy mondjuk sajtos rúdról, mindenkinek az a célja, hogy az étel több napon át omlós maradjon. Mélyére ásunk annak, miben rejlik a lényeg.

 10. 10.

  Így használd a mostohagyerekként kezelt ZELLERGUMÓT...nem csak húslevesben!

  A zeller egyik leghétköznapibb zöldségünk, amit mégis egészen érthetetlen módon a legtöbször csak egyféle módon használunk. Pedig a zellergumó nemcsak levesekbe való, hanem készülhet belőle rengetegféle étel. Ehhez adunk ötleteket.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek