Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött

Julia Childra sose mondanánk rosszat, és most sem tervezzük, de egy cikk - és a kíváncsiság - által vezérelve kipróbáltuk a világhírű szakács/háziasszony fokhagymapucoló trükkjét...és nem ájultunk el tőle.

A fokhagyma életünk egyik boldogsága, a fokhagymapucolás viszont nem a kedvenc elfoglaltságunk - a csupasz gerezd általában nem adja könnyen magát. Pont emiatt lehet, hogy az internet, így az oldalunk is tele van a fokhagymapucolást könnyítő praktikákkal. Most azonban egy újabbra bukkantunk, amit nem is akárki ihletett: maga: Julia Child!

Kipróbáljátok Julia trükkjét?

A tasteofhome szerkesztője is kipróbálta, és bárhogy is szépíti és cizellálja, a sorok között felsejlik valódi véleménye a trükkről: nem igazán érti a lényegét. Felbuzdulva rajta én is adtam neki egy esélyt, de nekem is kétségeim vannak.

Hogy mi Julia trükkje?

A héjas gerezdeket 30-40 másodpercre forró, lobogó vízbe dobja, amit követően a pucér fokhagymák elvileg csak úgy kicsusszannak a héjból.

Én is kipróbáltam...

Megtettem, ami tőlem telik, és az első kérdésem az, hogy mennyivel több időt spórolunk azzal, hogy előveszünk egy edényt, vizet forralunk, megvárjuk, míg felforr, és beledobjuk a gerezdeket, mintha a kés lapjával való megtörés után simán leszedegetnénk a héjakat? Nem vagyok benne biztos, hogy túl sokat. A másik, amit a cikkíróhoz hasonlóan én is tapasztaltam:

  • nem mindegyik gerezd csusszant ki könnyedén a forrázás után
  • a fokhagyma állaga pedig kicsit szottyos, nedves maradt, szinte megfőtt

Egy esetben tudom elképzelni, hogy ez a technika hatékony és praktikus lehet

...ha egyszerre van szükségünk rengeteg fokhagymára, és amíg éppen mást csinálunk, a háttérben forralunk némi vizet, és a forrázós művelet után kicsit könnyebben nyomkodjuk ki a héjukból az apróságokat, ami mondjuk 30 gerezdnél már nem mindegy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fokhagymás cikk errefele:

Címlapról ajánljuk

További cikkek