Tömd meg magad reggelire!

Egy teljes angol reggeli menüsort végigenni embert próbáló feladat. Bár a britek mód felett büszkék saját „találmányukra”, manapság ők is tesznek engedményeket. 

Fotó: flickr - VancityAllie

A korábbi századokban valóban nagyon hasznos és élvezetes lehetett egy ilyen ételsor, mert a harcba indulóknak vagy a fizikai munkásoknak rengeteg energiára volt szükségük napközben, hogy el tudják látni feladataikat. Mára azonban a legtöbben ülőmunkát végeznek, így nincs szükség arra, hogy napi kalóriaszükségletüket rögvest reggel magukhoz vegyék.

Gyors, tojásos reggelik >>

Az angol reggelinek mára csak pár elemét hagyták meg az átlagos brit családok, 2 kisebb sült kolbász, 2 szelet bacon, és a véres hurka is szerves alkotóelemei a tálalásnak. Ezek a húsfélék adják a reggeli lelkét, nélkülük nincs autentikus brit reggeli. Mára jobbára csak egy-egy húsfélét sütnek meg ezekből a háztartásokban.

A tükörtojás, amihez vajon pirított kenyérszeleteket sütnek, szintén velejárója az angol reggelinek. Hagyományosan a sárgáját folyósan hagyják, ami a mai szuper teflonedényekben játszi könnyedséggel kivitelezhető.

Müzlit házilag >>

Főtt bab is kerül a nap első étkezésébe: ma már jobbára előfőzött, tartósított termékekkel rövidítik le ezt a kanyart (értsd, konzervekkel), de sokan ki is hagyják, mert a bab nagyon telít, nagyobb adagot megenni belőle korán reggel elég merész vállalkozás.

Friss zöldségeket variáljunk kedvünk szerint a reggelihez, sokan paradicsomot, gombát is sütnek hozzá. Frissen facsart narancslé mindenképp dukál kávéból a jól ismert, vizesebb amerikai kávéhoz hasonlót készítenek, abból mindjárt három decit is képesek meginni. Aki kevésbé rajongója a fekete élénkítőnek, helyettesítheti teával!

Fotó: flickr.com - amos1766

Még több reggeli receptért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora rovat további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!