Tömd meg magad reggelire!

Egy teljes angol reggeli menüsort végigenni embert próbáló feladat. Bár a britek mód felett büszkék saját „találmányukra”, manapság ők is tesznek engedményeket. 

Fotó: flickr - VancityAllie

A korábbi századokban valóban nagyon hasznos és élvezetes lehetett egy ilyen ételsor, mert a harcba indulóknak vagy a fizikai munkásoknak rengeteg energiára volt szükségük napközben, hogy el tudják látni feladataikat. Mára azonban a legtöbben ülőmunkát végeznek, így nincs szükség arra, hogy napi kalóriaszükségletüket rögvest reggel magukhoz vegyék.

Gyors, tojásos reggelik >>

Az angol reggelinek mára csak pár elemét hagyták meg az átlagos brit családok, 2 kisebb sült kolbász, 2 szelet bacon, és a véres hurka is szerves alkotóelemei a tálalásnak. Ezek a húsfélék adják a reggeli lelkét, nélkülük nincs autentikus brit reggeli. Mára jobbára csak egy-egy húsfélét sütnek meg ezekből a háztartásokban.

A tükörtojás, amihez vajon pirított kenyérszeleteket sütnek, szintén velejárója az angol reggelinek. Hagyományosan a sárgáját folyósan hagyják, ami a mai szuper teflonedényekben játszi könnyedséggel kivitelezhető.

Müzlit házilag >>

Főtt bab is kerül a nap első étkezésébe: ma már jobbára előfőzött, tartósított termékekkel rövidítik le ezt a kanyart (értsd, konzervekkel), de sokan ki is hagyják, mert a bab nagyon telít, nagyobb adagot megenni belőle korán reggel elég merész vállalkozás.

Friss zöldségeket variáljunk kedvünk szerint a reggelihez, sokan paradicsomot, gombát is sütnek hozzá. Frissen facsart narancslé mindenképp dukál kávéból a jól ismert, vizesebb amerikai kávéhoz hasonlót készítenek, abból mindjárt három decit is képesek meginni. Aki kevésbé rajongója a fekete élénkítőnek, helyettesítheti teával!

Fotó: flickr.com - amos1766

Még több reggeli receptért kattints ide! >>

A Reggeli és vacsora rovat további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés
Diós marlenka
Hirdetés

Támogatott tartalom

Heti Menü – Gyors, szerethető fogások egy kapkodós adventi hétre

Ne szégyenkezzünk, ha a karácsonyi hajtásban és előkészületekben semmi kedvünk bonyolult ételkölteményekkel megörvendeztetni magunkat és a családot. Előkerülhetnek a krémlevesek, fagyasztott kedvencek, szendvicsek és a kedvenc szószaink is! Mert ki ne örülne egy adag sült krumplinak ketchuppal, ha épp arra van időnk?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.