Töltsünk zöldséget!

Mivel a testsúlycsökkentő étrend alappillérei a zöldségfélék, érdemes megtanulni többféleképpen elkészíteni őket. Ezúttal terítéken a töltött zöldségek!

A testsúlycsökkentő étrendben a viszonylag magasabb energiatartalmú, hagyományosnak tekinthető krumpli-rizs-tészta köret triumvirátust érdemes legalább részben, de akár teljes egészében is a jóval alacsonyabb energiatartalmú zöldségekre cserélni. Így a nyári időszakban ez nem is okoz gondot, hiszen tele vagyunk zsenge zöldségekkel, amelyekből rengetegféle ételt készíthetünk.

Ma a töltött zöldségek kerülnek terítékre. Ezt az ételtípust azért szeretem, mert egyben készül a köret és a húsétel is, biztosítva az alacsony energia- és mellette a megfelelő teljes értékű fehérjetartalmat.

Összegyűjtöttem nektek most 5 db töltött zöldség receptjét, fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Töltött lilahagyma (fetával)

  2. 2.

    Rizses-csirkés töltött paradicsom

  3. 3.

    Cukkini csónakok töltve Gabystól

  4. 4.

    Szilvás pulykamellel töltött padlizsán

  5. 5.

    Kecskesajtos-zöldséges hússal töltött cukkini

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek