Töltsd fel a kamrapolcot!

Vészesen közeleg a nyár vége, úgyhogy itt az idő, hogy feltöltsük a készleteket a hűvösebb hónapokra. Íme tíz tipp, hogy mivel pakold tele a spájzot!

Tetszik vagy sem, ennyi volt. Vége a nyárnak. Már csak egy dolgot tehetünk ez ellen: megpróbálunk minél többet megmenteni belőle és üvegbe zárni, hogy aztán az év hátralevő részében újra és újra fel tudjuk idézni a nyár ízeit. Paradicsomlé, lecsó, őszibarack, kovászos uborka - ügyes módszerekkel mindegyike belekóstolhatunk télen is.

Ha elég körültekintőek vagyunk, akkor még tartósítószerre sincs szükség, mert ha megfelelően fertőtlenítjük az üvegeket és megfelelő ideig tartjuk őket száraz dusztban, akkor minden gond nélkül elállnak, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés a felbontás után. Még több trükkért nézzetek szét praktikáink között!

 1. 1.

  Padlizsánkrém télire

 2. 2.

  Paradicsomlé télire - tartósítószer mentes

 3. 3.

  Zöldbab tartósítószer nélkül egész évben

 4. 4.

  Fűszeres szilvalekvár

 5. 5.

  Cékla tormával télire

 6. 6.

  Őszibarackbefőtt

 7. 7.

  Lecsó télire

 8. 8.

  Kovászos uborka tartósító nélkül télire

 9. 9.

  Pritaminkrém- Paprikakrém télire 4.

 10. 10.

  Cukrozott szilva nyersen - télire

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?