Paradicsomos tükörtojást reggelire

Végre itt a hétvége, nem kell rohannunk, nyugodtan pepecselhetünk a konyhában és indíthatjuk méltón a napot. Például egy spenótos, paradicsomos tükörtojással! 

Paradicsomos, spenótos tükörtojás

A hétköznap reggeleim leginkább rohanással telnek. Ha van is reggeli, akkor csak valami gyorsan összedobott, müzli-joghurt-gyümölcs trió, amit a leveleim átolvasása közben kanalazok be. Alig várom, hogy eljöjjön a hétvége, és a reggeli igazi rituálévá váljon, terítéssel, frissen sült finomságokkal és persze egy kis lustálkodással betetőzve. Abban gondolom mindannyian egyetértünk, hogy reggelizni bizony kell. A nap egyik legfontosabb étkezése, hiszen szervezetünk energiaszintje az ébredés után alacsony, a vacsora már igen régen volt, ezért fontos, hogy reggel a szükséges tápanyagokat pótoljuk. Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor üres gyomorral rohan a tennivalója után, egyre idegesebb, feszültebb, és amikor végre étel kerül elé, azonnal befalja gondolkodás nélkül az egészet. Fontos, hogy odafigyeljünk a szervezetünkre, hogy ne csak akkor együnk, ha már farkaséhesek vagyunk, hanem időben, lehetőleg az ételválasztásra is odafigyelve.

Villámgyors spenót tojással

A reggeli kulcsfontosságú szerepet játszik a diéták legtöbbjében is. Elősegíti az anyagcsere beindítását, felpörgeti az agyunkat, és a legfőbb, hogy nem fogjuk percenként lesni az órát az ebédidő beköszöntéig. Persze az sem mindegy, hogy miből áll a reggelink. Lehetőség szerint tartalmazzon zöldséget, gyümölcsöt, legyen ásványi anyagokban gazdag, és ha tehetjük, inkább teljes kiőrlésű pékárút válasszunk a feltétek mellé. Bár őszintén megvallom, szerintem néha igenis szükségünk van egy kis vajas croissantra, házi lekvárral vagy egy jó szalonnás rántottára, szigorúan fehér kenyérrel.

Ez a paradicsomos tükörtojás az aktuális hétvégi kedvenc most. Szerencsére már a legtöbb nagy üzletben találunk előre csomagolt bébispenótot, a bazsalikomért pedig csak az erkélyre kell kisétálnom. A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítom, sőt, inkább párolom egy kis olívaolajon, majd jöhet rá a paradicsom. Ha már kezd szószosodni az alapunk, akkor jöhet a spenót és a bazsalikom. Épp csak megfonnyasztjuk őket, a tojásoknak egy kanál segítségével helyet csinálunk, majd beleütjük és addig sütjük, míg a fehérje már kemény, a sárgája azonban még lágy marad. Megszórjuk egy kis sóval, frissen őrölt borssal, parmezán sajttal és már kész is a mű.

Érdemes a reggeli kérdésében is, ahogy mindenben, az arany középutat keresni, odafigyelni arra, hogy mit eszünk, de nem megtagadni magunktól azt sem, ami igazán jól esik. A jövőben erre szeretnénk néhány alternatívát nyújtani, hogy igazán jól indulhasson minden reggel.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...