Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

Az ötlet nem rossz, de körültekintőnek kell lennünk.

Kétségtelen: az újhagyma egy szuper hozzávaló, ami szinte az összes fogásunkat képes feldobni, legyen szó európai, ázsiai vagy amerikai konyháról. Nem meglepő tehát, hogy az emberek elkezdtek egyre inkább érdeklődni a zöldség iránt, ami nemcsak a felhasználására, de a termesztésére is kiterjed. Így szinte már magától értetődő, hogy a TikTokon is számos tipp terjed erre vonatkozóan.

Az újhagymás TikTok-trend, mely akár veszélyes is lehet

A legújabb őrület arról szól, hogy a tiktokkerek újranövesztik a szálakat a hagyma végéről, amiről a zöld részt már levágták.

Az alábbi videóban ezt egy 7 napos periódusban mutatják be: vízbe helyezik a hagyma végeit, majd várnak az új hajtásokra, amelyek bizony meg is jelennek.

Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, ám van valami, amire a videó készítője nem gondolt – de a kommentszekcióban többen is felhívták rá a figyelmét.

@i.cathie

#haitiantiktok #foodtiktok #fyp

♬ Ameyatchi - Mathey

Ha ugyanis ilyen módszerhez folyamodunk, elengedhetetlen a vizet rendszeresen cserélni a pohárban.

Ezzel a cél az, hogy az újhagyma jó minőségű, megfelelő textúrájú, és nem utolsó sorban fogyasztásra alkalmas legyen.

Néhány ételbiztonsági szakember is alátámasztotta, hogy a kétnaponta történő vízcsere kulcsfontosságú: nemcsak a kellemetlen szagokat és textúrát kerülhetjük el, de azokat a baktériumokat is kivédhetjük, amelyek a hagyma mellett kezdenek fejlődni.

Amennyiben erre az egy kis részletre odafigyelünk, akkor mindig lehet otthon egy adag friss újhagymánk, hogy újabb szintre emelje a vacsoránkat!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...