A ti kedvencetek:Túró Rudi torta

Három éve van az oldalon, azóta rengetegen elkészítettétek. Nem csoda: akárcsak ti, a NoSalty is úgy gondolja, az egyik legfinomabb túrótorta, amit valaha kóstoltunk!

Negyvenöt éve imádjuk

De hát hogy is lehetne valami más, mint isteni, ha ízeit egyik kedvenc, ma már hungarikumnak számító desszertünktől kölcsönözte? Pedig a Túró Rudi eredetileg nem is magyar találmány, az ötletet az akkori Szovjetunióból importáltuk. 1968 óta lehet kapni a magyar piacon, először a Szabolcstej, majd a Zalkatej is gyártani kezdte. Mára a Túró Rudi védett márkanévnek számít, töretlen sikerét pedig jól mutatja, hogy egyre több élelmiszer-ipari cég kezdi gyártani a saját verzióját, háziaszonyok és bloggerek hada próbálja meg házilag is elkészíteni, és hogy egyre több környező országban jelenik meg a csokiba mártott, hengeres túrómassza.

A nagy Túró Rudi-teszt eredménye itt >>

Piros pöttyös, te múzsa!

Nemcsak a hazai és külföldi cégeket bolondította meg a Túró Rudi: háziasszonyok százai tesznek kísérletet hasonló ízvilágú édességek elkészítésére. Süti, torta, muffin, bármi jöhet, amit a kreativitásunk (és a csoki olvadáspontja) eltűr. Valószínűleg az egész pöttyös-láz mögött az áll, hogy a csokoládé, túró, krémes vaj és citrom párosítás akkora kombináció, hogy ember legyen a talpán, aki ellen bír neki állni! Mi mindenesetre nem tudtunk, sőt nektek is azt javasoljuk, engedjetek a csábításnak, és készítsétek el velünk Mignon Túró Rudi tortáját!

Készítsd el velünk a NoSalty kedvenc túrótortáját! >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Habkönnyű túrótorta-receptek itt >>

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Azt hiszem holnapra megvan a desszert...

Törölt felhasználó

Versenyez a vajas pánkóval, de azt hiszem, már gy?zött is :D

Törölt felhasználó

Az asszony jön itt a vajas pánkóval , de Túró Rudi torta lesz és kész. Természetesen én is segítek elkészíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek