A ti kedvencetek:Túró Rudi torta

Három éve van az oldalon, azóta rengetegen elkészítettétek. Nem csoda: akárcsak ti, a NoSalty is úgy gondolja, az egyik legfinomabb túrótorta, amit valaha kóstoltunk!

Negyvenöt éve imádjuk

De hát hogy is lehetne valami más, mint isteni, ha ízeit egyik kedvenc, ma már hungarikumnak számító desszertünktől kölcsönözte? Pedig a Túró Rudi eredetileg nem is magyar találmány, az ötletet az akkori Szovjetunióból importáltuk. 1968 óta lehet kapni a magyar piacon, először a Szabolcstej, majd a Zalkatej is gyártani kezdte. Mára a Túró Rudi védett márkanévnek számít, töretlen sikerét pedig jól mutatja, hogy egyre több élelmiszer-ipari cég kezdi gyártani a saját verzióját, háziaszonyok és bloggerek hada próbálja meg házilag is elkészíteni, és hogy egyre több környező országban jelenik meg a csokiba mártott, hengeres túrómassza.

A nagy Túró Rudi-teszt eredménye itt >>

Piros pöttyös, te múzsa!

Nemcsak a hazai és külföldi cégeket bolondította meg a Túró Rudi: háziasszonyok százai tesznek kísérletet hasonló ízvilágú édességek elkészítésére. Süti, torta, muffin, bármi jöhet, amit a kreativitásunk (és a csoki olvadáspontja) eltűr. Valószínűleg az egész pöttyös-láz mögött az áll, hogy a csokoládé, túró, krémes vaj és citrom párosítás akkora kombináció, hogy ember legyen a talpán, aki ellen bír neki állni! Mi mindenesetre nem tudtunk, sőt nektek is azt javasoljuk, engedjetek a csábításnak, és készítsétek el velünk Mignon Túró Rudi tortáját!

Készítsd el velünk a NoSalty kedvenc túrótortáját! >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Habkönnyű túrótorta-receptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?