Túró Rudi torta recept

1 adag
412
kcal
Túró Rudi torta
Túró Rudi torta
receptkönyvben hozzászólások (247)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alig vártam a Stahl magazin megjelenését! Igényes, szép lap, de ahogy átböngésztem, sajnos Judit nagyon sok régi receptje köszönt vissza belőle:( Én csak újakat vártam volna!
Öröm az ürömben, hogy így viszont újra rábukkantam egy nagy kedvencünk receptjére, ami felér több tucat Túró Rudival!
Finom hűsító nyalánkság ebben a kánikulában.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

Túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:

  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

Töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:

  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

statisztika

beküldve:
nézettség: 502 709
elküldve: 489
receptkönyben: 7 759
elkészítve: 179/331
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (247)

Katiecica
Katiecicacs, 2014-03-27 16:26

Kedves Mignon!
Már sokadjára készítem el a saját Túró Rudi tortámat a Te recepted alapján.
Piskótából 6 tojásosat sütök - szétvágom és a kettő közé megy a túrótöltelék. A piskóta tetejére pedig dupla adag olvasztott étcsokoládé kerül.
A piskóta alját nem locsolom meg cukros vízzel és én a tejfölt is kihagyom belőle.
Sőt! Mi úgy szeretjük, hogy ha darabos marad a túrótöltelék - aminek a titka a jó minőségű pergős túró.
Volt már, hogy 75 dkg túróból és fél liter tejszínből csináltam.
Imádjuk!
Köszönöm a receptet!
Most is épp ezt sütöm a holnapra! ;)

szilvana
szilvanav, 2014-02-09 19:58

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, nagy sikert aratott tegnap, a születésnapomra készítettem el, nem maradt belőle :)

Million
Millionk, 2014-01-28 18:22

Nagyon finom lett!Mindenkinek ajánlom,aki szereti a túrós édességet!Könnyű,krémes és pillanatok alatt elfogy!Én a tetejére 70% kakaó tartalmú csokit reszeltem az oldalát fahéjjal behintettem!

TPAndrea
TPAndreah, 2013-12-09 20:54

Torta már a hűtőben pihen és várja, hogy holnap felfaljuk !!
A krém nagyon finom lett!!
Úgy készítettem el, hogy dupla adag piskótát kevertem be és házi barack lekvárral kentem meg!
Egy valamire nagyon kiváncsi leszek,hogy hogy fog érvényesülni ez a rengeteg töltelék a vékony lapok között!Köszönöm a receptet!:-)

TPAndrea
TPAndreah, 2013-12-09 18:32

Most álltam neki a tortának és az lenne a kérdésem, hogy a piskóta hozzávalóinál miért szerepel kétszer a cukor mennyiség?Köszönöm előre is a választ!

mignon
mignoncs, 2013-12-12 23:52

Kedves Andi!
Eddig szerintem nem szerepelt kétszer a cukor mennyisége a piskótánál, nem tudom hogy került be így... már nagyon sokan készítettük a receptet, és nem szólt miatta senki, ezért gondolom, hogy nem én írtam így eredetileg... Csak az első adag kell hozzá, a 6 dkg.
Remélem ízlett a torta!!
Üdvözöllek:
Mignon

KNIren
KNIrenk, 2013-11-26 10:57

Könnyen elkészíthető, a végén igazán finom könnyű torta, kisfiam születésnapján mindenki kedvenc tortája lett!!! Pici módosítással, autó volt rászórva a tetejére! Köszönjük a receptet!
Irén

mignon
mignonk, 2013-11-26 14:20

Kedves Irén!
Köszönöm visszajelzésedet a tortáról, öröm olvasni róla! :)
Ez egy igazán nagy kedvenc, sokan szeretjük, remélem soraidat olvasva újabb rajongókat szerez magának! :)
Üdvözöllek, további jó sütés-főzést neked:
Mignon

Licsi
Licsisze, 2013-07-17 12:22

Kedves Mignon!
Nekem egy 28 cm-es tortaformám van ,ha megduplázom a recept alapanyagait akkor szerinted hasonló magasságú lesz mint a tied?
Üdv:Réka

ambrusmariann
ambrusmariannszo, 2013-05-18 17:01

Kedves Mignon

Én ma megcsináltam, (ez már sokadik készítés volt) de most a krémbe tettem darabokra vágott epret, valamint a tetejére is félbevágottat és megszórtam darált étcsokival. Most hül, kíváncsi vagyok a családom mit szól az ízéhez. Jöhet a Pünkösd :-D

mignon
mignonh, 2013-05-20 15:44

Kedves Mariann!
Hmmm, jól hangzik, szerintem nem panaszkodott a családod... :)
Én is házasítottam az idén az epret csokival, isteni finom lett, ha gondolod készítsd el ezt a variációt is! (bár ebben vaníliakrém van, nem túró)
http://www.nosalty.hu/recept/vaniliakremes-epertorta
Köszönöm a visszajelzésedet, további jó sütés-főzést neked!
Üdvözöllek:
Mignon

Nyusika
Nyusikap, 2013-05-17 16:31

Szia ! :) Nem rég fejeztem be a tortát, de nekem nem 5-6 cm magas lett hanem teljesen kitöltötte a torta formát és az a hagyományos torta formám van ! Viszont én a cukros vizes szirup helyett eper lekvárt tettem a piskótára remélem finom lesz. A másik meg az, hogy láttam valaki írta, hogy neki nagyon folyós lett maga a túrós krém nekem is, de amikor bele kevertem fakanállal a felvert tejszínhabot teljesen jó állaga lett ! Majd holnap kiderül, hogy milyen lett ! Köszönöm a receptet ! :)

mignon
mignonh, 2013-05-20 15:40

Kedves Nyusika!
Köszi a visszajelzést, örülök nagyon a torta sikerének! :)
Szép napot, üdv:
Mignon

scarlett69
scarlett69k, 2013-05-14 22:47

Szia!
Legközelebb, ha ilyen finomságot csinálsz, lécci szólj h ugorjak át egy-két szeletért :D Azt hiszem nem lakhatunk messze egymástól! :)
Üdv: Scarlett

niki b
niki bszo, 2013-05-11 02:49

Szia mignon! Neked milyen magas lesz ez a torta?Én kétszer elkészítettem az íze nagyon finom csak nekem lapos lett. Nem olyan szép magas mint a képen ;-)

mignon
mignonszo, 2013-05-11 08:13

Kedves Niki!
23-24 cm-es ez a tortaformám, a magassága 5-6 cm, nem tölti ki teljesen, kb. egy ujjnyi hely marad a tetején, olyan 5 cm magas lesz. Persze az sem gond ha nagyobb a tortaformád, és laposabb lesz a végeredmény, a finomságán nem változtat! :)))
Örülök, hogy ennyire ízlik nektek is!
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

mignon
mignonv, 2013-04-28 10:17

Kedves Nagymester!
Örülök, nagyon szívesen.
Üdv:
Mignon

szinty8
szinty8h, 2013-04-15 12:43

Sziasztok!

Szombatra megcsináltam a vőlegényem szülinapjára... isteni finom lett..és nem valami nehéz recept. Annyit változtattam, hogy raktam a tetejére félbevágott natúr rudikat. :)

mignon
mignonh, 2013-04-15 14:27

Köszi a visszajelzést, örülök a recept sikerének! :)
Szép napot neked, üdvözöllek:
Mignon

b-ors
b-orssze, 2013-03-20 00:50

Kedves Mignon!
Azt szeretném kérdezni hogy 18 centis tortaformához szerinted hogy célszerű megválasztanom a mennyiségeket? Felezzem vagy mit javasolsz?
Előre is köszönöm szépen a választ :)
Orsi

mignon
mignonp, 2013-03-22 23:02

Kedves Orsi!
Igen, a felezés jónak tűnik.:) Remélem ízleni fog!
Kellemes húsvéti készülődést, üdvözöllek:
Mignon

b-ors
b-orsszo, 2013-03-23 18:27

Koszonom szepen, mindenkeppen megcsinalom ezt a tortat! Neked is kellemes keszulodest kivanok!!!

madri91
madri91p, 2013-03-08 19:34

ez nagyon jó kis recept :) születésnapra készült, és mivel csak 26 cm-s tortaformánk volt, 1,5x-eztem a tészta mennyiségét.
talán legközelebb annyit csinálnék másképp, hogy ,,normál'' kakaós piskótát sütnék, mert ha jól értettem, itt egyben ment bele a tojás. így kissé lapos maradt a piskóta.
de ízre nagyon jó!

mignon
mignonszo, 2013-03-09 10:54

Kedves Madri91!
Nagyon köszönöm a visszajelzésedet a receptről, örülök, hogy ízlett! :)
Természetesen hagyományos piskótás alappal is kipróbálható, biztos finom úgy is! (bár ne legyen nagyon laza, mert akkor nem biztos hogy jól meg tudja tartani ezt a vastagabb tölteléket) Az eredeti recept ezzel a kicsit tömörebb alappal készíti, de nyugodtan lehet ízlésünknek megfelelően alakítgatni a receptet! :)
Szép hétvégét kívánok, üdvözöllek:
Mignon

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-02-18 10:37

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.02.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Árpádné szilágyi
Árpádné szilágyih, 2013-01-28 15:01

Már mots a második alkalom ,hogy elkászitettem ezt a tortát. Mind két alkalommal istenire sikerült . Köszönöm a receptet. <3

mignon
mignonh, 2013-01-28 15:33

Örülök a recept sikerének! :)
Köszönöm a visszajelzést!
Mignon

Norasz
Noraszv, 2013-01-20 21:41

Isteni ez a torta! Rengetegszer elkészítettem már! Köszönöm a receptet :)

Mayaska
Mayaskav, 2013-01-13 23:53

Stahl Judit.. aki lopja Nigella Lawson receptjeit na ja :/ nekem nagyon nem szimpi az a nő

Pindurka81
Pindurka81p, 2012-12-21 02:02

Most lettem kész vele. :) A holnapi céges karira viszem, kivágtam egy fenyőfa formát papírból, rátettem a torta tetejére és úgy szórtam meg kakaóporral. Nagyon kis helyes lett. :) Már többször megsütöttem, nagyon finom torta és jó kis recept ez! :) Csak sajnos ezúttal elbaltáztam a dolgot, elfelejtettem a szirupot!! Most nagyon izgulok, hogy anélkül milyen lesz. Ezt a kis malőrt betudom a késői időpontnak! ;-)
Ismét köszi a receptet! :)

Ágika 001
Ágika 001sze, 2012-10-03 13:16

Hétvégén elkészítettem úgy, ahogy a te recepted megírta! :-) Isteni lett! Imádták mind a kicsik mind a nagyok! Köszönöm szépen, többször is el fogom készíteni...:-)

monkanyanya
monkanyanyaszo, 2012-09-29 19:17

Nyalihó!

Én is megcsináltam a hétvégén, tényleg semmi köze a túró rudihoz, de ezzel semmi baj :)
A recept olvasása közben én már úgy gondoltam, hogy a 2 tojásos piskóta túl kevés lesz a krém mennyiséghez, ezért azonnal egy 4 tojásos, jó kis Holland kakaós vizes piskótát gyártottam neki. Aztán még azon agyaltam, hogy hogyan lehetne a túró egyen hangúságán változtatni és a cukros áztatás helyett egy vörös áfonyás öntettel takartam be a lapot. Jó kis pikáns íze lett... :) Ezt a cukros vizes áztatást mondjuk nem is értem, miért van erre szükség...?
A krém nekem is elég nehezen akart a folyós állagáról váltani, már-már kerülgetett az idegbaj :D Betettem az egész cuccot kicsit a fagyasztóba, mondom, ha nem "indul be", akkor még egy adag zselatint beletolok. Aztán végül a hűléstől (percenként ellenőriztem) csak beindult az állaga keményebbé válni. Ekkor már bátran ráborítottam a piskótára, a vörös áfonyás takaróra :) A tetejét megdíszítettem a jó kis keserű kakaóporral és igen ízletes lett. Így tökéletes lett a mai napi desszert is. Köszi az alapokat! :)))

mignon
mignonszo, 2012-09-29 21:56

Köszönjük a tapasztalataid megosztását, remélem sokan tudják majd hasznosítani!
Üdvözöllek:
Mignon

Incike81
Incike81h, 2012-09-24 17:41

Kedves Mignon!

Mindent beszereztünk,hogy elkészítsük ezt a remekművet! Eddig sosem dolgoztam zselatinnal, kerültem azon recepteket,amikhez kellett,de azt remélve,hogy nem fog érződni,ha van benne, megszavazzuk a bizalmat a receptednek! :)
Nálam eddig mindennek sikere volt,ami túrós,így a receptet olvasgatva azt hiszem,hogy nem fog csalódást okozni :)) Ma vagy holnap elkészítjük,és beszámolok a sikeréről!

Üdv: Incike

Nymph
Nymphv, 2012-09-23 19:26

Hello!

Elkészítettem, és csalódás volt. Az, hogy a túró rudira annyiban hasonlít hogy van benne túró meg kakaó, az egy dolog. Minden a recept szerint készült, a tésztát mégis íztelennek találtuk, a krémet pedig jócskán után kellett ízesítenem, hogy az én ízlésemnek megfelelő legyen. A szirup nekem rettenet sok volt erre a pici piskótára, a munkalap jobban meg lett vele locsolva, ugyanis kifolyt a formából. Összességében egyszer megehető volt, de nem a várt hatást értem el. Látom a kommenteken, hogy sokaknak ízlett, és sokan sok mindent változtattak rajta, ahogy én a krémen, de azért sikere van a receptnek. Ahány ember, annyi ízlés. Nekem nem jött be. :(

üdv:
Nymph

mignon
mignonv, 2012-09-23 21:13

Kedves Nymph!
Először is, köszönöm a visszajelzésed!
Igazad van, ahány ember, annyi ízlés... és sajnos benne van a pakliban, hogy néha nem válik be az elkészített étel. Én is jártam már így többször is, hogy első látásra megtetszett egy recept a leírása vagy a fotója alapján, jól is sikerült, de a végeredménnyel mégsem voltunk elégedettek. Szomorúan, de elfogadtam, hogy nem kerül a kedvencek közé az új felfedezett ...
Igen, a folyamatos visszajelzéseknek köszönhetően, szerencsére sokszor alakulnak a receptek. Jó, hogy elolvastad a hozzászólásokat, ez (sokszor) sokat segít saját ízlésünkre alakítani a hozzávalókat. Itt is írtam, hogy a szirup nem feltétlen szükséges, akár el is hagyható, vagy felezhető a mennyiség, ízlés dolga. A krémen is lehet természeten változtatni, igény szerint. Jól tetted, hogy szájízeteknek megfelelően még ízesítetted!
Remélem a további visszajelzésekből kiderül majd, kinél hogy válik be ez az igen népszerű recept, ki milyen esetleges módosítást javasol, hogy továbbra is népszerűségének megfelelően tudjon szerepelni!!
Remélem nem szegte kedvedet ez az eset és még sok új recepteket kipróbálsz majd!
További jó sütést-főzést kívánok, üdvözöllek:
Mignon
Ui: Ami a nevét illeti, így szerepelt az eredeti (Stahl) receptben, ezért én is megtartottam.

lamb
lambv, 2012-09-23 13:48

Kedves Mignon!

Tudnál nekem segíteni? Elkészítettem tegnap délben a tortát, ma ettük (szinte mind elfogyott egyszerre:))). Viszont az a gondom, hogy nem állt össze teljesen. A 3 éves fiam szülinapi tortája ez lenne jövő szombaton, most csináltam meg próbaképpen. Mi lehet az oka szerinted, hogy nagyon laza állagú maradt, magyarul nem keményedett meg, nem állt össze a túrós része? A tortaformát levéve egyben maradt, de szeletelésnél már-már omladozott. Kevés volt a zselatin vagy a tejszínhabot nem vertem fel elég keményre? Arra gondoltam, beleteszek legközelebb 20 g zselatint. A másik kérdésem az lenne, hogy az alja kb. egy ujjnyi vastag lett, az úgy normális? Amúgy isteni finomra sikerült, áradozott az egész család:))

mignon
mignonv, 2012-09-23 21:41

Kedves lamb!
Ilyen jellegű gondról még nem kaptam visszajelzést. Sok múlhat a túró állagán (is), ezért egy kicsit több zselatinnal, esetleg kevesebb tejföllöl talán jobban összeáll. Feltétlen legyen ideje a hűtőben pihenni (sokszor ez a legnehezebb:), hogy jól összeálljon!
Igen, az alja viszonylag vékony, a fincsi töltelék a sok! :)
Remélem minden rendben lesz a következő elkészítéskor, boldog szülinapot a kisfiadnak! :)
Üdvözöllek benneteket:
Mignon

honeri
honerics, 2012-09-20 18:41

Nagyon finom lett, és még a szívecske dekorálása is tök jól sikerült. Egy dolgot tennék másképp az elkészítésekor, hogy áttörném a túrót. Nekem darabos lett és ez egy kicsit zavart, de nem nagyon .:-)))

mignon
mignoncs, 2012-09-20 22:38

Kedves honeri!
Nagyon örülök, hogy neked is sikerült szépre és finomra elkészítened ezt a tortát! Az, hogy ennyien kedveljük, nem lehet véletlen... tényleg nagyon ízletes! :)
A túrót nem szükséges áttörni, 1-2 perc a robotgéppel (ahogy a leírásban szerepel) és nagyon kellemes lesz a töltelék állaga. Legközelebb próbáld ki, így biztos nem marad darabos!!
Sok finom Túró Rudi torta készítést, üdvözöllek:
Mignon

zsanna68
zsanna68v, 2012-09-16 10:05

el szeretném késziteni a tortát denem tudom a menyiséget (turo,tejszin,tejfol)
köszi

mignon
mignonv, 2012-09-16 12:19

Kedves zsanna68!
A hozzávalók listáját ha lefele gördíted, minden mennyiséget pontosan megtalálsz!
Jó sütést, üdvözöllek:
Mignon

NoSalty.hu
NoSalty.huszo, 2012-09-15 10:11

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.14. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Egy falatnyi Thaiföld Budapest szívében
Gyönyörű belvárosi környezetben megnyitott a harmadik padthai wokbar. Az új, eddig legnagyobb és legimpozánsabb étterembe nem csak a thai finomságok miatt érdemes betérni.
412