Teríts a szabadban!

Mindenkit arra szeretnénk buzdítani ezzel a cikkel, hogy lépjünk ki a megszokott szürke hétköznapokból, fogjuk meg a reggeli kávénkat és vonuljunk ki a szabadba!

Fotó: flickr - Can i offer a cup of coffe? by Kalexanderson

Az időjárás nem mindig kedvez, van, hogy az időnk nem engedi, máskor meg arra hivatkozunk, hogy nincs hova kiülnünk. Pedig ha egy kicsit körbenézünk, találhatunk itt-ott egy kis zöld területet, ahova kitelepedve, jobban indíthatjuk a napot. Elég a kifogásokból!

Tavasz mediterrán hangulatban >>

Fotó: flickr - picnic by notarim

Azoknak, akiknek van egy csöpp erkélyük vagy teraszuk, javasoljuk, hogy vonuljanak ki egy tálcával, és fogyasszák el ott a reggelijüket. Meg fogunk lepődni, hogy milyen üdítő és vérpezsdítő, ha ilyen programmal kezdjük a napot!

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Fotó: flickr - breakfast by Nic_las

Nem kell óriási energiákat fektetnünk valamiféle csodareggelibe. Itt nem ez a lényeg. Már egy péksütit is szívesebben fogyasztunk majd el, ha a korai napsütésben tesszük. Mutatunk néhány receptet, amelyek ideálisak lehetnek egy reggeli étkezéshez.

3 kényeztető reggeli menü >>

Gyors, tojásos reggelik

Bárhogyan is készítjük el, gyors és tápláló napindító étkezés lehet a tükör-, lágy- vagy buggyantott tojás. Egy croque monsieur is remek választás lehet, hogy szebben induljon a délelőttünk. Igaz, kevesen tehetik meg, hogy hosszasan reggelizzenek egy kiadósat, de ha máskor nem, hétvégén biztosan szánhatunk erre egy kis időt. Sőt, hívjuk át a barátokat egy villás reggelire. Valószínűleg nem sok ember teszi ezt, de higgyük el, megéri emiatt felkelni.

Tojásfőzési idők >>

Sonkás spárgás tükörtojás olasz reggeli

Szalonnás-újhagymás omlett

Imádjuk az újhagymát, szárával együtt. Szinte mindenbe teszek, így született meg ez a finom, diétásnak épp nem mondható omlett is. Külön sót nem tettem bele, mert a szalonna ...

Azoknak, akik erkély híján vannak, készítsenek egy-egy szendvicset, fogjanak meg egy termoszt és vonuljanak ki a legközelebbi, legalább egy talpalatnyi zöld területre! Elsőre talán keresgélnünk kell a megfelelő terepet a reggelink elfogyasztásához, de ha rendszeresen így teszünk majd, meglesznek a bejáratott kedvenc helyeink. És talán egy idő után, feltűnik majd a számtalan vágyakozó tekintetet a szabadban elfogyasztott reggelink iránt. Ismerkedésnek sem utolsó! Mi kipróbáltuk, és bevált. Igaz, egy óriási, régi piknik kosárral indultunk neki a természetnek, de ennyi mosollyal régen találkoztunk. Mindenkinek csak javasolni tudjuk.

Kedvenc reggeliző helyeitek >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...