A kedvenc reggeliző helyeitek

Köszönjük, hogy sokan válaszoltatok korábbi cikkünkben feltett kérdésünkre, hogy szerintetek melyek a legjobb reggeliző helyek! Megmutatjuk az általatok legkedveltebbeket.

Jó reggelit!

„A reggeli a nap legfontosabb étkezés” – elsőre ez egy sokszor ismételgetett közhelynek tűnik, ugyanakkor tényleg így van. Nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is ugyanolyan fontosságú, hogy megfelelő tápértékű ételből tankoljanak fel a nap elején. Egy tartalmas és finom reggeli akár az egész napunkat megváltoztathatja, energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk és még a stresszt is jobban viselhetjük.

Milyen az ideális reggeli? >>

A jó reggeli kiválasztása az alapoknál kezdődik: hol és hogyan kerítünk sort a nap első étkezésére? Sokan vagyunk úgy, hogy a kávén kívül semmit sem eszünk egészen ebédig. Ilyenkor mindig a „rohanó és felgyorsult” világunkra hivatkozunk, ami valljuk be, csak egy kifogás. Szerencsére ma már egyre jobban kikopnak a felfújt zsemléket és péksüteményeket áruló pékségek, helyüket pedig felváltják a minőségi alapanyagokból, hagyományos eljárással készített árut kínálók. Ebből következik, hogy akár munkába menet, a boltba gyorsan berohanva is meg tudjuk venni a teljes kiőrlésű kiflinket egy élőflórás joghurt kíséretében, tehát vitának helye nincs.

Ha annyira szerencsések vagyunk azonban, hogy időt tudunk fordítani a reggelire és beülünk valahova, abban az esetben – ahogy válaszaitokból is látható – bőven van miből válogatni. Az általatok beküldött válaszok összesítését követően több érdekesség is kiderült.

Mindenki a Cserpesbe tart

A képzeletbeli dobogó első helyén egyértelműen a Cserpes Tejivó végzett. Ez azért is meglepő, hiszen csupán két helyen – a Deák Ferenc tér közelében és a Corvin köznél – lehet megtalálni őket. Nagyszerűen döntöttek a Cserpes tulajdonosai, amikor tavaly nyár elején megnyitották ezt a régmúlt hagyományait mai formában felidéző, elsősorban reggelizésre kitalált vendéglátóhelyet. Nagyon egyben van minden: finom, klasszikus pékáruk, egyszerű, de nagyon jó alapanyagból készített szendvicsek és természetesen az elmaradhatatlan Cserpes tejtermékek. Mindez fiatalos és nagyon mai belső kialakítással párosul, modern vidéki hangulatban, ötletes megoldásokkal. Az én személyes kedvencem a mangalicasonkás szendvics. Ha arra járok, sosem tudom megállni, hogy ne vegyek egyet belőle.

A Cserpes Tejivóról készült korábbi cikkünket itt olvashatod >>

Fotó: Lipóti Pékség Hivatalos Oldal

Jóval lemaradva ugyan a Cserpes mögött, de a második helyen végzett a Lipóti Pékség (ahol egyébként szintén kaphatóak a Cserpes tejtermékei). Tény, hogy az ilyen típusú üzletláncok közül talán náluk találjuk az egyik legjobb minőségű árut. Ma már könnyű Lipóti Pékségbe botlani bárhol az országban, csak Budapesten több mint 50 boltjuk van. A kezdetekben a „Mindent a vevőkért!” jelmondatról voltak híresek, ami abban is megmutatkozott, hogy meglepően kedvesen fogadták és szolgálták ki az üzletbe betérő vásárolókat (ellentétben más, hasonló üzletlánc dolgozói). Ma már a folyamatos bővülés és üzletnyitások következtében, mintha kevésbé körültekintően válogatnák meg, hogy kit állítanak be a pultba. Ennek eredményeképpen a kedvesség kikopni látszik, de jó hír, hogy a péksütemények színvonala mit sem változott.

Kép: brioskavezo.hu

A harmadik helyen furcsa holtverseny alakult ki: Briós és McDonald’s. Az előbbit értem, az utóbbit kevésbé. A Briós egy kellemes, családias hangulatú kávézó, ahol eszméletlen szendvicseket és a főváros legjobb croissant-ját ehetjük! Mindemellett szezonális ajánlatokból is válogathatunk, amiben most a medvehagyma van terítéken omlett, túrókrém és saláta formájában is. Szeretjük. A medvehagymát is, a Brióst is.

Fotó: Flickr - kjd

És vele ugyebár holtversenyben itt van a legnépszerűbb gyorsétterem, a McDonald’s. Bevallom, évek óta nem próbáltam a reggeli menüjüket. Még a középiskolai évek alatt voltam rendszeresen visszatérő vendégük, amikor még az volt a lényeg, hogy olcsón, látszólag sokat és gyorsan tudjak kajálni. Ma már nem ilyen szempontok szerint választom ki a reggelimet, ezért évek óta nem is kóstoltam a kínálatukat. Remélhetőleg az elmúlt időben minőségi javulás is történt náluk, ezért kerülhettek fel a dobogó legalsó fokára.

Az érmesek mellett még számtalan érdekességet küldtetek nekünk. Van köztük holland pékség, kis vidéki reggeliző helyek, és a mi kedvenceink sem fértek mind a listára, így a következő cikkben már nem a legnépszerűbbekkel, hanem az izgalmas helyekkel foglalkozunk!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?