Te fogyasztanád ezt a reggeli ételt a kávédban?

Az előrejelzések szerint hamarosan megérkezik a kávézókba is a legújabb őrület, méghozzá a zabkásás latte képében. Ti kipróbálnátok?

Gyakorlatilag minden ízesítéssel találkozhattunk már a latte műfajában, kezdve az egyszerűbb tökös, karamellás változatoktól a matcha teás vagy merészebb kurkumás variációkig, a reggeli kávét szinte bármivel fel lehet turbózni.

A legújabb trend viszont még minket is meglepett, az előrelátó "latteguruk szerint" ugyanis rohanó életvitelünkre a frappáns megoldás mostantól a reggeli és a kávé ötvözete, avagy a zabkásás latte.

Nem igazán látjuk egyelőre, ahogyan egy tál finom tejjel vagy vízzel felfőzött zabkását nyakon öntünk egy bögre gőzölgő kávéval, és mosollyal isszuk az arcunkon, de hamarosan elképzelhető, hogy így kérjük majd a kedvenc helyünkön a napindító latte-t.

A kombináció a kávétrendek tudói szerint az Egyesült Királyságban hamar lelkes koffeinkövetőkre talál majd. A feltaláló állítólag a Coloradói Cuppa Joe kávézó tulajdonosa, bár már sokan jelezték ők már régen elkészítették ezt a gyors reggeli energialöketet.

Magunk sem tudjuk, ételnek vagy italnak nevezzük ezt a fúziót, de az elkészítése mindenesetre pofonegyszerűnek tűnik. A zabot és a tejet összekeverjük, majd a kávégép gőzölőjével készítjük el, addig melegítve a tejes keveréket, amíg fel nem habzik. Erre tökéletesen alkalmas otthoni főzőlapunk is, a lényeg ugyanis a dupla eszpresszó, amivel felöntjük a habos zabkását.A nagyobb élvezetért és a reggeli valódi érzéséért egy kis ropogós granolával is megszórhatjuk a végeredményt.

A pletykák szerint egyébként ez egyes Starbucks italok titkos összetevője is, ezt nem tudhatjuk biztosan, de ha a híres itallánc elképesztő ízesítéseire gondolunk, amivel évről évre kijönnek a piacon, ezt sem zárhatjuk ki, hiszen korábban már megjelentek egy limitált kiadású gabonalatte-val. Gyors és egészséges italként már korábban is felütötte a fejét, mint a könnyű reggeli étel, amit egyszerűen, otthoni alapanyagokból elkészíthetsz.

Ha túltesszük magunkat a kérdésen, mennyire bizarr ez az egész, már csak azt kell eldöntenünk, hogy munkába indulva megiszogatjuk vagy pedig otthon kiskanállal fogyasztjuk el.

Ezeket olvastad már?

via Mirror, METRO

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek