5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.

Egy-egy hasznos tárolási tipp segíthet jócskán meghosszabbítani az élelmiszerek és főtt ételek élettartamát: különösen jól jöhet ez húsvét alkalmával, amikor a sonkát, kalácsot és hidegtálakat több napig is frissen kell tartanunk valahogy. Az elszíneződés, kiszáradás és megfonnyadás elkerülése érdekében vessük be az alábbi tárolási tippeket, legyen mind a négy napon friss és zamatos az ünnep!

5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

Az idényzöldségeket tedd papírzacskóba

Tele van a húsvéti asztal retekkel, salátával és újhagymával: ezek a zsenge zöldségek a tavasz éledező ízét hordozzák, azonban nem ez az egyetlen tulajdonság, amelyen osztoznak a kikelettel. Sajnos ugyanolyan „törékenyek”, jobban ki vannak téve az enyészetnek, magyarán gyorsan megfonnyadnak.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, tároljuk a zöldségeket papírzacskóban, a hűtő fiókos részében – ez a hideg és párás környezet lesz számukra a legideálisabb.

Krémes tojássaláta egyszerűen

Szerintünk az egyik legegyszerűbb-legnagyszerűbb dolog a tojássaláta, amit bármilyen étkezésre fogyaszthatunk, ráadásul pikk-pakk elkészül. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Nyerő kaszinótojás

Az ünnepek elmaradhatatlan ékessége a kaszinótojás, amely bármilyen más hidegtálat lepipál. Mutatjuk, mi hogyan készítjük. Franciasaláta-ágyon tálaltuk, ahogy azt illik!

A majonézes salátákat tárold dobozban

A majonézes saláták tárolása nem a legegyszerűbb feladat: a leghatékonyabb és leginkább környezettudatos módszert egy légmentesen zárható doboz jelentheti, ebben ugyanis úgy tárolhatjuk, akár hosszabb ideig is a salátákat, hogy azok nem veszítenek krémes állagukból és nem vesznek át kellemetlen szagokat sem a hűtőben.

Minden étkezésnél tálaljunk egy kisebb adagot, majd zárjuk vissza a salátákat a respektív dobozaikba.

Készíts kisebb hidegtálakat

Nemcsak a salátákból érdemes kisebb adagokat tálalni, hanem a különböző sajt- és sonkatekercsekből, töltött tojásokból és zöldségekből. És ugyan a hidegtálak tényleg jól mutatnak nagyban, díszesen prezentálva, frissességi szempontból nem a legelőnyösebb ez a tálalási formátum.

A különböző elemeket tároljuk zárható dobozban és csak akkor egészítsük ki salátákkal és friss zöldségekkel, amikor tálalunk.

Hagyd a sonkát a levében

Ha a készre főtt sonkát előre felvágjuk, a vékony szeletek könnyen kiszáradnak, ha egyszerűen egy tálon hagyjuk őket, sőt, akár el is színeződhetnek az oxidálódás miatt.

Annak érdekében, hogy a hús állaga, színe és minősége is megmaradjon, mindig csak egy részét vágjuk fel, a többit tegyük vissza a sonkaleves fazékba.

Ne vágd fel előre a kalácsot

A szépen fonott péktermékről se feledkezzünk meg: ha minden étkezéshez (legyen az reggeli, ebéd vagy uzsonna) azt szeretnénk, hogy frissen és puhán érkezzen az asztalra a kalács, csak előtte szeleteljünk fel egy darabot. A kalács vágott végét pedig védjük szorosan rácsavart alufóliával. Szintén jobb, ha a fonott szépséget hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk.

Húsvéti ötfonatú kalács

Ahány ház, annyiféle kalácsrecept jellemzi a húsvéti időszakot. Összetevőiken kívül fonástechnikájukban is eltérnek, van, aki az egyszerűbb hármasat választja, más nem ad lejjebb a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos tipp húsvétra, amitől teljes lesz az ünnep:

Legújabb receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne ha vesszük a fáradtságot és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Airfyerben sült kenyér

Hit helyett élet ha már a kenyérről van szó, ami alatt azt értem, hogy ne hidd el, hogy jó kenyeret tudsz venni még a boltokban, minden teli van tartósítószerrel és adalékanyaggal, a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...