5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

A húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.

Egy-egy hasznos tárolási tipp segíthet jócskán meghosszabbítani az élelmiszerek és főtt ételek élettartamát: különösen jól jöhet ez húsvét alkalmával, amikor a sonkát, kalácsot és hidegtálakat több napig is frissen kell tartanunk valahogy. Az elszíneződés, kiszáradás és megfonnyadás elkerülése érdekében vessük be az alábbi tárolási tippeket, legyen mind a négy napon friss és zamatos az ünnep!

5 tárolási tipp húsvétra, hogy a menü minden eleme friss maradjon

Az idényzöldségeket tedd papírzacskóba

Tele van a húsvéti asztal retekkel, salátával és újhagymával: ezek a zsenge zöldségek a tavasz éledező ízét hordozzák, azonban nem ez az egyetlen tulajdonság, amelyen osztoznak a kikelettel. Sajnos ugyanolyan „törékenyek”, jobban ki vannak téve az enyészetnek, magyarán gyorsan megfonnyadnak.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, tároljuk a zöldségeket papírzacskóban, a hűtő fiókos részében – ez a hideg és párás környezet lesz számukra a legideálisabb.

A majonézes salátákat tárold dobozban

A majonézes saláták tárolása nem a legegyszerűbb feladat: a leghatékonyabb és leginkább környezettudatos módszert egy légmentesen zárható doboz jelentheti, ebben ugyanis úgy tárolhatjuk, akár hosszabb ideig is a salátákat, hogy azok nem veszítenek krémes állagukból és nem vesznek át kellemetlen szagokat sem a hűtőben.

Minden étkezésnél tálaljunk egy kisebb adagot, majd zárjuk vissza a salátákat a respektív dobozaikba.

Készíts kisebb hidegtálakat

Nemcsak a salátákból érdemes kisebb adagokat tálalni, hanem a különböző sajt- és sonkatekercsekből, töltött tojásokból és zöldségekből. És ugyan a hidegtálak tényleg jól mutatnak nagyban, díszesen prezentálva, frissességi szempontból nem a legelőnyösebb ez a tálalási formátum.

A különböző elemeket tároljuk zárható dobozban és csak akkor egészítsük ki salátákkal és friss zöldségekkel, amikor tálalunk.

Hagyd a sonkát a levében

Ha a készre főtt sonkát előre felvágjuk, a vékony szeletek könnyen kiszáradnak, ha egyszerűen egy tálon hagyjuk őket, sőt, akár el is színeződhetnek az oxidálódás miatt.

Annak érdekében, hogy a hús állaga, színe és minősége is megmaradjon, mindig csak egy részét vágjuk fel, a többit tegyük vissza a sonkaleves fazékba.

Ne vágd fel előre a kalácsot

A szépen fonott péktermékről se feledkezzünk meg: ha minden étkezéshez (legyen az reggeli, ebéd vagy uzsonna) azt szeretnénk, hogy frissen és puhán érkezzen az asztalra a kalács, csak előtte szeleteljünk fel egy darabot. A kalács vágott végét pedig védjük szorosan rácsavart alufóliával. Szintén jobb, ha a fonott szépséget hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos tipp húsvétra, amitől teljes lesz az ünnep:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...