4 baki, ami betesz a szép töltött tojásoknak

Ha úgy döntünk, hogy megtöltjük az ünnepi asztal hidegtálait díszes és ízes töltött tojásokkal, jól tesszük, ha végigböngésszük az alábbi cikk sorait, ugyanis a Napi Tipp szolgál majd egy-két hasznos elkészítési tanáccsal.

A húsvéti hidegtálfogások közül ugyan nem a töltött tojás a legmacerásabb, mégis igényel némi odafigyelést és törődést a recept elkészítése. Főleg akkor, ha tényleg esztétikus, hívogató kis falatokat szeretnénk alkotni, amelyekkel első látásra szerelembe eshetnek a locsolók, vendégek. Pont így sikerülhet majd idén a töltött tojás – csak kerüljük el az alábbi bakikat, és fogadjuk meg a cikk tanácsait.

4 baki, ami betesz a szép töltött tojásoknak

Nem hagyod kihűlni a töltött tojást

Mind a szép külső, mind a könnyen tölthető belső miatt fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk a tojások megfőzésére. Miután megvagyunk a keményre főzéssel, a legjobb, ha rögtön jeges vízbe tesszük a még héjas tojásokat.

Itt töltsenek el 10-15 percet, majd óvatosan törjük és hámozzuk meg őket. Érdemes alulról, a légbuborékos végtől kezdeni a pucolást, úgy könnyebb lesz.

Nagyon darabos a töltött tojás tölteléke

A töltött tojások egyik szépsége, hogy több különböző ízesítésű töltelékkel elkészíthetjük őket: a sárgájás krémbe nemcsak fűszerek, hanem apróra vágott egyéb kiegészítők is kerülhetnek.

Persze a hangsúly az „apróra vágott” részén van a mondatnak: ha nagyon darabosra hagyjuk a krémet, nem fogjuk tudni kinyomni a habzsákból a kivájt „fehérjekelyhekbe”.

Túl sűrű a töltelék a töltött tojásban

Hasonló problémába futunk, ha nem lazítjuk fel eléggé a sárgájás keveréket. Ez eleinte csalókának tűnhet, és inkább nem akarunk több krémsajtot/tejfölt/egyebet a krémhez adni, nehogy túl folyós legyen.

Azonban, ha keményebb, sűrűbb marad a kelleténél, nagyon meg fogunk szenvedni a tojások töltésével. Az állag, amit keresünk, valahol a puha vaj és a könnyen kenhető körözött közt található.

Elmarad a töltött tojás pihentetése

Minden hidegtálnak és majonézes salátának kijár egy alaposabb, pár órás pihentetés a hűtőben: ezzel nemcsak azt garantálhatjuk, hogy összeérnek majd a tekercsekben, tojásokban az ízek, hanem a megfelelő állagot is csak így érhetjük el.

Azonban mindig figyeljünk arra, hogy zárt dobozban vagy fóliával letakart tálon pihentessük a tojásokat, nehogy átvegyék a hűtő esetleg erőteljesebb szagait.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További húsvéti tartalmakért vesd ide a pillantásod:

Címlapról ajánljuk

További cikkek