A szezon 10 legjobb lekvárja

A befőzés ideje lassan a végéhez közeledik, de még akad néhány hozzávaló, amiből mennyei lekvárokat és dzsemeket készíthetünk házilag!

Nyáron egymást váltják a szezonális gyümölcsök, amelyeket mind-mind eltehetünk akár lekvár, befőtt vagy más egyéb formában a kamrapolcra. A hűvösebb napok beköszöntével a lehetőségek száma a hőmérséklettel arányosan csökken, de elég ezt a tízes listát végigböngészni, hogy ráébredjünk, az ősz sokkal több meglepetést tartogat az üres üvegek megtöltésére, mint azt elsőre hittük.

A klasszikus édes lekvárok mellett már érdemes gondolni az ünnepi időszakra is – gondoljunk csak bele, milyen hálásak leszünk, ha a karácsonyi sült mellé másodpercek alatt összedobhatunk egy ízletes mártást az előzőleg eltett fügelekvárból vagy bármely más chutneyból!

 1. 1.

  Szőlődzsem

 2. 2.

  Balzsamecetes fügelekvár

 3. 3.

  Citromos almalekvár

 4. 4.

  Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával

 5. 5.

  Levendulás cukkinilekvár

 6. 6.

  Narancsos sütőtöklekvár

 7. 7.

  Narancslekvár

 8. 8.

  Citromos szőlőlekvár

 9. 9.

  Hagymalekvár Tomatotree konyhájából

 10. 10.

  Birsalmasajt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.