A szezon 10 legjobb lekvárja

A befőzés ideje lassan a végéhez közeledik, de még akad néhány hozzávaló, amiből mennyei lekvárokat és dzsemeket készíthetünk házilag!

Nyáron egymást váltják a szezonális gyümölcsök, amelyeket mind-mind eltehetünk akár lekvár, befőtt vagy más egyéb formában a kamrapolcra. A hűvösebb napok beköszöntével a lehetőségek száma a hőmérséklettel arányosan csökken, de elég ezt a tízes listát végigböngészni, hogy ráébredjünk, az ősz sokkal több meglepetést tartogat az üres üvegek megtöltésére, mint azt elsőre hittük.

A klasszikus édes lekvárok mellett már érdemes gondolni az ünnepi időszakra is – gondoljunk csak bele, milyen hálásak leszünk, ha a karácsonyi sült mellé másodpercek alatt összedobhatunk egy ízletes mártást az előzőleg eltett fügelekvárból vagy bármely más chutneyból!

  1. 1.

    Szőlődzsem

  2. 2.

    Balzsamecetes fügelekvár

  3. 3.

    Citromos almalekvár

  4. 4.

    Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával

  5. 5.

    Levendulás cukkinilekvár

  6. 6.

    Narancsos sütőtöklekvár

  7. 7.

    Narancslekvár

  8. 8.

    Citromos szőlőlekvár

  9. 9.

    Hagymalekvár Tomatotree konyhájából

  10. 10.

    Birsalmasajt

Címlapról ajánljuk

További cikkek