Szenvedélyes, pikáns: ez a mexikói konyha!

Te is rajongsz a mexikói konyháért? Összegyűjtöttük a legjellegzetesebb fogásokat, hogy végre otthon is kipróbálhasd kedvenc ételeidet: tortilla, enchiladas, nachos válogass kedvedre!

A mexikói konyhára véletlenül sem mondhatjuk, hogy egysíkú vagy éppen unalmas lenne. Gazdag fűszerezés, pikáns ízek és kiadós lakomák jellemzik az közép-amerikai ország gasztrokultúráját, ami lassan az egész világot meghódítja. Gyorsbüfék árusítanak tortillát, burritót, a mexikói ételek visszavonhatatlanul meghódították a világot.

A csirke 5 árnyalata >>

A tortillát, azaz a klasszikus kukoricalepényt szinte mindenhez fogyasztják, otthon is könnyű reprodukálni kukoricaliszt segítségével. Burritót készíthetünk belőle, aminek lényege a tortilla feltekerésében, a finoman fűszerezett húsban rejlik, de ízlés szerint bármi kerülhet bele. Jöhet mellé salsa körítésként. Az enchiladasból szintén nem spórolják ki a hozzávalókat a kímélő fogások egyébként sem jellemzőek , ezekben a chiliszósz vagy a speciális enchiladas paszta, esetleg fűszerkeverék a lényeg. Annyi mindennel dúsítják: burgonya, kukorica vagy bab, ezektől még laktatóbbak lesznek a tekercsek.

{ GALÉRIA = title:Izgalmas%20mexik%C3%B3i%20receptek%20, 0,1,2,3,4,5,6 }

A chili con carne, magyarul szimplán chilis babnak hívjuk és mivel közel áll a hazai ízléshez, itthon is szívesen fogyasztjuk. Ott nemzeti ételnek számít, minden mexikói családnak van egy tuti, bevált receptje, sokszor főzőversenyeket is rendeznek a legjobb chili con carne felfedezésére. Talán mondanunk sem kell, az autentikus csakis marhahúsból, rengeteg babbal és chilivel készül, mint nekünk a gulyásleves, körülbelül azt jelenti Mexikónak a chili con carne. A nachos az eredeti tortillachips, amit akár babbal megpakolva, szószokkal kínálva tálalnak. Jellegzetes fűszerek a friss koriander, paprika, a lime leve, a fokhagyma. A quesadillas lényegében a mexikói melegszendvics, micsoda meglepetés, ropogósra sütik a friss tortillalapokat, tetejüket gazdagon megszórva sajttal. A guacamole csakis friss, érett avokádóból készülő szósz, üzemi mennyiségben fogy a mexikói háztartásokban.

Frissensült-kalauz: vadászszelet >>

Desszertjeiket nem bonyolítják túl, a helyben megtermett gyümölcsöket fogyasztják vagy kukoricalisztből sütnek mennyei süteményeket. Nemzeti étel mellé dukál a helyiek másik büszkesége, a tequila! Ebből is tetemes mennyiséget képesek eltüntetni, sokszor passzintanak mellé friss gyümölcsleveket is.

Karfiolszezon mit készíts belőle?

A rovat korábbi cikkeiért ide kattints >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek