A sült krumpli második élete: így melegítsd, és másnap is jó lesz

Maradék sült krumpli? Nem annyira megszokott, ha mégsem ennéd meg mind, nem kell a kukában landolnia, ezzel a módszerrel másnap is finom és ropogós lesz!

Ha maradék sült krumpliról van szó, legyen az egy gyorsétteremlánc terméke vagy házi készítésű, a legfontosabb szabály, hogy ne tedd be a mikróba (és van még ezen kívül pár étel, amit sose tegyél a mikróba). Attól ugyanis, ahogy azt már tapasztalhattad, túl puha lesz. Ehelyett egy másik eszközt kell használnod a felmelegítésére. Ki találod mi az? Persze, hogy a sütő!

A sült krumpli második élete: így melegítsd, és másnap is jó lesz

Először melegítsd elő a sütődet és állítsd a maximumra, ami a legtöbb esetben 250°C fokot jelent. Ezután egy tepsiben oszlasd el a sült krumplikat egy rétegben – erre figyelj, mert ha egymásra kerülnek a krumpli szálak, akkor nem fog minden egyes milliméterük átsülni, ami viszont kell ahhoz, hogy újra ropogósak legyenek. Nem kell hozzá olaj sem, hiszen amikor sütötték őket, akkor már kaptak egy olajfürdőt.

Ezután mehetnek be a sütőbe 3-5 percre. Ennyi kell csak, egy szuper forró sütőre és pár perc. A végén egy kis só mehet rá, de amúgy kész is van.

Szeretnél mindig friss sültkrumplit kapni a gyorséttermekben? A @cakemail nevű Instagram oldal szerint ehhez csak annyit kell tenned, hogy só nélkül kéred a sült krumplit, hiszen a kész krumplit már megsózták, így teljesen frissen kell sütniük egy adag sótlant. Logikusan hangzik az ötlet, egy próbát biztosan megér!

Forrásunk volt


Még több trükk, hogy mindig finomat egyél:

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek