Nem várt hozzávalót kever a kávéba a Starbucks

Azt hihetnénk, hogy már mindent, de mindent kipróbált az emberiség, de nem, mindig van valami, ami egyszer csak bekúszik a trendekbe, és meghódítja a szívünket. Várhatóan ez vár az olívaolajos kávéra is, amit az olasz Starbucks indított útjára.

A héten útjára indul az olasz Starbucks-okban az Oleato, azaz az olívaolajjal turbózott kávé, és hamarosan Kaliforniába, Angilába, az Egyesült Királyságba, Japánba és a Közel-Keletre is utat tör - sőt, vélhetően hozzánk is elér majd.

Oleato / forrás

Az ötlet a jelenlegi CEO-tól, Howard Schultztól származik, aki Olaszországban tett útja során meglepődve tapasztalta, hogy a helyiek magában kortyolgatják az olívaolajat. Ő is így tett, belekóstolt kávézás közben, és megfogant benne a gondolat: ezt át kell venni a Starbucks-ban is!

Első körben a Starbucks’ Caffé Lattéja, Iced Shaken Espressója és az úgynevezett cold foam tartalmaz majd olívaolajat. A Partanna olívaolajat a latté esetében zabtejjel gőzölik fel, a jegeskávénál összerázzák, a cold foamnál pedig egyfajta „arany habot" képeznek vele az egyre népszerűbb hideg italok tetején.

Gazdagabbá teszi az italokat. Sokaknak a „luxus" kifejezés jutott róla eszébe

– vélekedik a cég marketing vezetője.

Az egészségtudatosokat is célozzák

A vezetőség szerint az egészségükre adó fogyasztók is kapva kapnak majd az újításon, hiszen az olívaolaj gyulladáscsökkentő, segíti a szívműködést és az emésztést is.

Forrás.

Címlapkép.


Még több érdekes cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek