Nem várt hozzávalót kever a kávéba a Starbucks

Azt hihetnénk, hogy már mindent, de mindent kipróbált az emberiség, de nem, mindig van valami, ami egyszer csak bekúszik a trendekbe, és meghódítja a szívünket. Várhatóan ez vár az olívaolajos kávéra is, amit az olasz Starbucks indított útjára.

A héten útjára indul az olasz Starbucks-okban az Oleato, azaz az olívaolajjal turbózott kávé, és hamarosan Kaliforniába, Angilába, az Egyesült Királyságba, Japánba és a Közel-Keletre is utat tör - sőt, vélhetően hozzánk is elér majd.

Oleato / forrás

Az ötlet a jelenlegi CEO-tól, Howard Schultztól származik, aki Olaszországban tett útja során meglepődve tapasztalta, hogy a helyiek magában kortyolgatják az olívaolajat. Ő is így tett, belekóstolt kávézás közben, és megfogant benne a gondolat: ezt át kell venni a Starbucks-ban is!

Első körben a Starbucks’ Caffé Lattéja, Iced Shaken Espressója és az úgynevezett cold foam tartalmaz majd olívaolajat. A Partanna olívaolajat a latté esetében zabtejjel gőzölik fel, a jegeskávénál összerázzák, a cold foamnál pedig egyfajta „arany habot" képeznek vele az egyre népszerűbb hideg italok tetején.

Gazdagabbá teszi az italokat. Sokaknak a „luxus" kifejezés jutott róla eszébe

– vélekedik a cég marketing vezetője.

Az egészségtudatosokat is célozzák

A vezetőség szerint az egészségükre adó fogyasztók is kapva kapnak majd az újításon, hiszen az olívaolaj gyulladáscsökkentő, segíti a szívműködést és az emésztést is.

Forrás.

Címlapkép.


Még több érdekes cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek