Mutatjuk, hogy főzhetsz meg egy adag spenótot 350 forintból

A spenótfőzelék sokunk kedvence már a gyerekkor óta, nem mellesleg pedig egy olyan étel, amelyre az ínséges időkben is számíthatunk. A mi verziónk adagonként csak 350 forint. Jöhet?

Amikor minden élelmiszer drágul, bizony beszűkül azoknak az ételeknek a köre, amelyeket gazdaságosan meg tudunk főzni. Még jó, hogy itt van nekünk a spenót, ami nem hagyja üresen a pénztárcát, és szerencsére a bendőnket sem. Jöjjön hát a recept, amelynek egy adagja mindössze 350 forintba kerül, még akkor is, ha tükörtojást teszünk a spenótunkra. Ami azért lássuk be, szinte kötelező.

Mutatjuk, hogy főzhetsz meg egy adag spenótot 350 forintból

A végtelenül egyszerű és olcsó spenót hozzávalói:

450 g spenót, 3 gerezd fokhagyma, 1 db leveskocka, 1 szelet kenyér, 2 dl tej, 1 ek olaj, 2 db tojás, só és bors ízlés szerint

A fagyasztott spenótot egy lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a leveskockát és az egészet sózzuk, borsozzuk.

Beledaraboljuk a szelet kenyeret is, és hagyjuk, hogy a darabok egy kicsit megszívják magukat. Ekkor tejet öntünk a spenóthoz, és alaposan elkeverjük az egészet.

Botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk a spenótot, és a saját ízlésünk szerint tovább hígítjuk tejjel. Kevés olajon tükörtojást sütünk, és a spenótunkat azzal tálaljuk.

Ennél egyszerűbb ebéd nem is kell, nézd meg az olcsó recept elkészítését Sára videójában:

@nosalty.hu Ti milyen feltétet tennétek rá? 🍳#nosalty #tiktokhungary #cooking #spinach #cheapfood @Hankusz Sara ♬ original sound - lexie! 🎅🏻❤️

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek