Leveles kabátba csomagoltuk a spárgát, répakrémlevest főztünk, melytől rögtön fütyülni fogsz

Ismét izgalmas dolgokkal foglalkoztunk: megünnepeltük a Föld napját környezetbarát ételekkel, elárultuk, hogyan készítsd el a zöldspárgát, és csodás tojásmentő süteményt készítettünk, mely egyenesen Kubából érkezett.

  1. Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon
    1.

    Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon

    A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!

  2. A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap
    2.

    A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap

    Hogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.

  3. Az 5 legegészségesebb halfajta, amit ehetsz
    3.

    Az 5 legegészségesebb halfajta, amit ehetsz

    Bár a halak alapvetően egészségesnek mondhatók, akadnak közülük olyanok, melyeket különösen gyakran kéne fogyasztanod az egészséged érdekében.

  4. Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te is tehetsz a bolygóért (VIDEÓVAL)
    4.

    Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te is tehetsz a bolygóért (VIDEÓVAL)

    A Föld napjának ötlete először 1969-ben pattant ki John McConnell fejéből egy UNESCO-konferencián. Az első Föld napját ugyan 1970. március 21-én tartották, egy hónappal később egy amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes megalapította a Föld Napja Hálózatot, azóta pedig ezen a napon minden évben a világ 175 országa tartja meg ezt a fontos eseményt.

  5. 5+1 tipp, hogy szűkös pénztárcával is egészségesen étkezz
    5.

    5+1 tipp, hogy szűkös pénztárcával is egészségesen étkezz

    Az infláció az egekben, a hatósági áras csirkefarhát és finomliszt pedig nem éppen a legegészségesebb – mit tegyen az ember, ha szeretné olcsón megúszni az egészséges étkezést?

  6. Így süsd és főzd a zöldspárgát, hogy pont jó legyen
    6.

    Így süsd és főzd a zöldspárgát, hogy pont jó legyen

    Bár még nem nagyon tűnnek fel a boltok és piacok standjain, de napok kérdése, hogy megjelenjenek és aztán hál istennek legalább másfél-két hónapra velünk is maradjanak a zöldspárga ízes és rendkívül sokrétűen elkészíthető, gyönyörű sípjai. Bár az ára jó ideig még igencsak borsos lesz, mutatunk pár elkészítési módot, amivel kihozhatod a legtöbbet ebből a csodás zöldségből.

  7. Az aktív széntől fekete lesz az étel, de jó ez nekünk?
    7.

    Az aktív széntől fekete lesz az étel, de jó ez nekünk?

    Egy ideje már nemcsak a szépia tintájával festik az ételeket, hanem az úgynevezett aktív szén is beszállt a gasztronómiába. De miért aktív, van-e egyéb élettani hatása az intenzív, de természetes festőhatása mellett, és egyáltalán ízt ad-e az ételekhez, italokhoz?

  8. Tojásmentő süti, avagy így készül a kubai „tiramisu" fahéjjal
    8.

    Tojásmentő süti, avagy így készül a kubai „tiramisu" fahéjjal

    Nálad is sok tojás maradt a nagy húsvéti sütés-főzés után? Ebbe a fahéjas sütibe egy csomót el tudsz sütni, próbáld ki!

  9. Ezért válaszd a római salátát a jégsaláta helyett
    9.

    Ezért válaszd a római salátát a jégsaláta helyett

    Míg néhány évvel ezelőtt itthon még a jégsaláta és a hagyományos fejessaláta volt a leggyakoribb salátaféle a standokon, mára előkelő helyre került a római saláta is, amely számos jellegzetessége miatt akár jobb is lehet, mint a megszokott testvérei.

  10. Így lesz tökéletes a sült csirkecomb Farkas Ricsi és Kerekes Sándor séfek szerint
    10.

    Így lesz tökéletes a sült csirkecomb Farkas Ricsi és Kerekes Sándor séfek szerint

    Alacsony zsírtartalma miatt a csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, viszont a csirkecomb jóval ízesebb és a zamatosabb lesz, ha a megfelelő technikával készítjük. Séfek tanácsai következnek a tökéletes csirkecombhoz.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek