Visszatért a spárga: ezt a könnyű és laktató tavaszi ebédet készítsd el belőle

Könnyed, friss zöldségekkel teli tavaszi tésztával nyitjuk meg a spárgaszezont. Ezt a 20 perces receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia!

Végre kezdődik a spárgaszezon, mostantól egészen a nyár kezdetéig élvezhetjük a friss, roppanós zöldség ízét és jótékony hatásait. A zöldspárga kifejezetten jól illik tésztaételekhez, néhány perc alatt tökéletes, home office-os ebédet lehet belőle készíteni, mutatjuk is, hogyan!

A 20 perces spárgás bavette

Hozzávalók 2 adaghoz: 25 dkg tészta (bavette vagy spagetti), 0.5 csomag zöldspárga (vékony), 0.5 csokor petrezselyem, 0.3 csokor snidling, 2 közepes db újhagyma, 0.5 citromból nyert citromlé, 1 citromból nyert citromhéj, 2 dkg vaj, 4 dkg parmezán sajt, 8 szelet bacon, só és bors ízlés szerint

A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.

Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és benne al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.

A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és óvatosan a visszamaradt főzővíz (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz).

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod!

Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

A tavaszi spárgás bavette teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...